ΚΑΡΒΕΛΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ
500 αλευρι για ολες τις χρησεις
χλιαρο νερο οσο παρει
1 φρεσκια μαγια
1κουτ αλατι κοφτη
1κουτ ζαχαρη κοφτη
2κουτ σουπ ελαιολαδο
2κουτ σουπ ξυδι λευκο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
2κρεμμυδια κομμενα σε ροδελες
1σφηνακι ξυδι μπαλσαμικο
2 σκελιδες σκορδου πολτοποιημενες
ελαιολαδο για το τσιγαρισμα
αλατι
ριγανη,πιπερι και θυμαρι για το πασπαλισμα του ψωμιου



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μεγαλο μπολ βαζουμε 1 ποτηρι του νερου χλιαρο νερο,προσθετουμε την μαγια και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.Προσθετουμε,το ξυδι,το ελαιολαδο,το αλατι και την ζαχαρη.Προσθετουμε σιγα σιγα και το αλευρι.Ανακατευουμε και στην συνεχεια πλαθουμε μεχρι να πετυχουμε μια μαλακη ζυμη.Αφηνουμε να ξεκουραστει και να φουσκωσει 1 ωρα.Σε ενα τηγανακι η κατσαρολακι βαζουμε ελαιολαδο,τσιγαριζουμε σε χαμηλη φωτια το κρεμμυδι μεχρι να μαραθη και στην συνεχεια προσθετουμε το σκορδο.Λιγο πριν αποσυρουμε ριχνουμε το μπαλσαμικο και αλατιζουμε.Πλαθουμε ξανα την ζυμη μας και ριχνουμε τα κρεμμυδια (αφου εχουν κρυωσει τα κρεμμυδια).Κανουμε την ζυμη μας ενα ωραιο καρβελακι και το βαζουμε σε μια λαδομενη λαμαρινα για 30 λεπτα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 40 λεπτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!καλη επιτυχια!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)