Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
1 κουπα βουτυρο
1 κουπα ζαχαρη
1 μεγαλο αυγο
3 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
 1κουτ μπεικιν
λιγο ξυσμα τζιντζερ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
2 ασπραδια αυγο
4 κουπες ζαχαρη αχνη
χρωματα ζαχαροπλαστικης(τα βρισκεις σε ολα τα μεγαλα σουπερ μαρκετ)






Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη στο μιξερ 10 λεπτα.Προσθετουμε το αυγο και την βανιλια.Σε ενα μεγαλο μπολ κοσκινιζουμε το αλευρι και το μπεικιν.Συνεχιζοντας το χτυπημα των υγρων υλικων προσθετουμε και τα στερεα σιγα σιγα και στην τελος το τζιντζερ.Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει για 10 λεπτα.Ανοιγουμε με τον πλαστη σε μια αλευρωμενη επιφανεια και με τα κουπατ κανουμε τα σχεδια που θελουμε.Αν θελουμε να τα κανουμε στολιδια τα τρυπαμε απο πανω με ενα ξυλο σουβλακιου πριν τα ψησουμε.Ψηνουμε σε αποσταση το ενα απο το αλλο για 20 λεπτα στους 200 βαθμους.Στολιζουμε με το γλασο οπως θελουμε αφου κρυωσουν!!!!!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.