ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
5φλ τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις
2φλ τσαγιου ζαχαρη
1φλ τσαγιου βοουτυρο
3κουτ γλυκου μπεικιν παουντερ
2 αυγα
6 μηλα πρασινα βαζω εγω μου αρεσουν
1κουτ γλ κανελα
1/2 κουτ γλ γαρυφαλλο
1/2κουπα τριμμενο αμυγδαλο
5κουτ σουπας μαρμελαδα της αρεσκειας σας(εγω βαζω βερυκοκο)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ενα μπολ κανουμε κομματακια το βουτυρο και αδειαζουμε τα 4 ποτηρια αλευρι,αυτο θα γινει σαν ψιχουλα αδειαζουμε και την μια κουπα ζαχαρη,στην συνεχεια το μπεικιν και τα αυγα.Πλαθουμε την ζυμη μας μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα μας.Τοποθετουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα.Παιρνουμε ενα ταψακι και βουτυρωνουμε τον πατο του.Προθερμενουμε τον φουρνο μας στους 175 βαθμους στις αντιστασεις.Απλωνουμε την ζυμη μας να πιασει ολο τον πατο του ταψιου μας.Σε ενα μπολ κοβουμε τα μηλα μας και τους ριχνουμε την μια κουπα ζαχαρη που μας εμεινε και την κανελε και το γαρυφαλλο,ανακατευουμε ελαφρα.Απλωνουμε πανω στην ζυμη την μαρμελαδα μας και απο πανω το τριμμενο αμυγδαλο.Στην συνεχεια τα μηλα μας.Εγω συνηθως κραταω λιγο ζυμαρακι και κανω απο πανω λωριδες σαν την παστα φλωρα καντε το και εσεις.Ψηνουμε για 30 με 40 λεπτα και σερβιρουμε πασπαλιζοντας με αχνη ζαχαρη και κανελα!!!!!!!!!
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΦΟΥΡΤΗΣ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΙ