ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1φλ τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις
1φλ ζαχαρη αχνη
5κσβουτυρο
1 πρεζα αλατι
3κσ νερο
1 κροκος αυγου
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
800γρ κερασια
40 γρ κρεμα γαλακτος
1 αυγο
1φλ τσαγιου ζαχαρη αχνη
1κσ βουτυρο
4κσ αλευρι για ολες τις χρησεις

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Στο καδο του μιξερ βαζουμε το βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου το αλευρι,το αλατι και την ζαχαρη και ανακατευουμε καλα.Στην συνεχεια ριχνουμε κουταλια κουταλια το νερο μεχρι να δημιουργηθει μια ζυμη.Την μαζευουμε σε μια μπαλα και την τυλιγουμε με μεμρανη και την τοποθετουμε στο ψυγειο για μια ωρα.Πλενουμε καλα τα κερασια και τα καθαριζουμε απο τα κουκουτσια του στην συνεχεια τα βαζουμε σε ενα μπολ και ριχνουμε το αλευρι την ζαχαρη και το βουτυρο λιωμενο και ανακατευουμε ελαφρα με τα χερια μας να ενωθουν ολα καλα.Στην συνεχεια σε ενα αλλο μπολ βαζομε την κρεμα γαλακτος με το αυγο και τα ανακατευουμε με ενα συρμα.Ανοιγουμε με τον πλαστη την ζυμη μας σε οχι πολυ λεπτο φυλλο αλλα οχι και χοντρο.Την τοποθετουμε την ζυμη μας σε ενα αλευρωμενο και βουτυρωμενο ταψακι.Επειτα,με πιρουνι τρυπαμε την ζυμη μας και αδειαζουμε το μειγμα του αυγου.Μετα τα κερασια γυριζουμε τις ακρες τις ζυμης προς τα μεσα,αλειφουμε την επιφανεια της ζυμης με τον χτυπημενο κροκο αυγου.Ψηνουμε το γλυκο μας για μια ωρα σχεδον σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)