ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
8 πατατες
2κσ βουτυρο
1φλ τσαγιου κρεμα γαλακτος
2φλ γραβιερα
μισο κουταλακι μοσχοκαρυδο
5 αυγα χωριστα οι κροκοι με τα ασπραδια
2 εξτρα ασπραδια
αλατι και πιπερι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαριζουμε και κοβουμε στα 4 τις πατατες μας τις βαζουμε σε μια κατσαρολα και τις σκεπαζουμε με νερο και τις βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν γυρωστην μιση ωρα.Τις στραγγιζουμε και τους προσθετουμε το βουτυρακι και τις λιωνουμε με ενα πιρουνακι.Προσθετουμε και την κρεμα γαλακτος.Αλατοπιπερωνουμε και προσθετουμε το μοσχοκαρυδο και το τυρι και ανακατευουμε.Στην συνεχεια προσθετουμε τους κροκους.Χτυπαμε τα ασπραδια στο μιξερ με μια πρεα αλατι μεχρι να γινουν μια σφιχτη μαρεγκα.Ριχνουμε την μιση μαρεγκα στο μειγμα πατατας και ανακατευουμε ελαφρα απο κατω προς τα πανω.Τελος προσθετουμε και την υπολοιπη μαρεγκα και ανακατευουμε με τον ιδιο τροπο.Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις .Βουτυρωνουμε ενα ταψακι η πυριμαχο σκευος για σουφλε και αδειαζουμε το μειγμα.Ψηνουμε για 40 λεπτα ωσπου να φουσκωσει το σουφλε μας και να ροδισει.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!
Σερβιρουμε αμεσως γιατι τα σουφλε πεφτουν και χανουν την ωραια φουσκωτει τους οψη!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΦΟΥΡΤΗΣ

ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ