ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ

ΥΛΙΚΑ
 250γρ.βούτυρο
200γρ.ζάχαρηκρυσταλλική
4αβγά
250γρ.αλεύρι
200γρ.πολτοποιημένη φράουλα
230γρ.σκόνη αμυγδάλου
15γρ.μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
80γρ.πολτοποιημένη φράουλα
240γρ.ζάχαρη άχνη
Ανακατεύουμε την φράουλα μαζί με την άχνη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου φουσκώσουν αρκετά.Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί.Ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε με μία κουτάλα προσθέτοντας το μισό αλεύρι.Συνεχίζουμε με τη φράουλα και αδειάζουμε τουπόλοιπο αλεύρι μαζί με το μπέικιν.Στο τέλος ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδάλου.Τοποθετούμε σε μία φόρμα του κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθ.για 45λεπτά όταν βγει ζεστό το γλασάρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)