ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
2 αυγα
2 κροκοι αυγων
μισο φλ ζαχαρη
250 γρ κουβερτουρα λιωμενη
200γρ βουτυρο λιωμενο
ΒΑΣΗ ΤΑΡΤΑΣ
1 μιση φλ κοινο αλευρι
μισο φλ ζαχαρη
140 γρ κρυο τεμαχισμενο
1 αυγο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΒΑΣΗ ΤΑΡΤΑΣ¨ Χτυπαμε στο μιξερ το αλευρι ,τη ζαχαρη και το βουτυρο μεχρι το μειγμα να γινει ευθρυπτο.Προσθετουμε το αυγο.Χτυπαμε στο μιξερ μεχρι ενοποιηθουν τα υλικα.Ζυμωνουμε την ζυμη πανω σε αλευρωμενη επιφανεια μεχρι να μαλακωσει.Τυλιγουμε με πλαστικη μεμβρανη.Βαζουμε στο ψυγειο για μιση ωρα.Βουτυρωνουμε ενα ρηχο στρογγυλο ταχι με αποσπωμενη βαση.Πλαθουμε την ζυμη πανω σε λαδοκολα μεχρι να ανοιξει αρκετα και να χωραει στο ταψακι μας.Κοβουμε οτι περισσευει απο τις ακρες, και τρυπαμε με ενα πιρουνι τον πατο της ζυμης.την καλυπτουμε και την βαζουμε για αλλη μιση ωρα στο ψυγειο.Προθερμενουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους και ψηνουμε την ταρτα μας.Αφου πρωτα την εχουμε σκεπασει με λαδοκολα και την εχουμε γεμιση με ξερα φασολια.Την ψηνουμε για 10 λεπτα και μετα ακαλυπτη για αλλα 5 λεπτα.Την αφηνουμε να κρυωσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα,τους κροκους και την ζαχαρη σε πυριμαχο σκευος ,πανω απο ενα κατσαρολακι με νερο που σιγοβραζει για 15 λεπτα.Προσθετουμε και χτυπαμε μαζι την σοκολατα και το βουτυρο.Αδειαζουμε το μειγμα μεσα στην ταρτα μας και ψηνουμε μεχρι να σταθεροποιηθει το μειγμα για 10 με 15 λεπτα.Την αφηνουμε να κρυωσει και την βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.Σερβιρουμε την ταρτα μας πασπαλισμενη με κακαο.!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΦΟΥΡΤΗΣ

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΙ