HΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ τραχανας γλυκος απο πλιγουρι
1 λιτρο νερο
300mlγαλα
4 αυγα
500γρ φετα τριμμενη
4κσ βουτυρο
5 φυλλα χωριατικα
μισο φλ βουτυρο λιωμενο
μισο φλ ελαιολαδο
αλατι 1 αυγο χτυπημενο με μισο φλιτζανι γαλα για το αλειμμα
      ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βραζουμε τον τραχανα στο νερο με λιγο αλατι για 15 λεπτα περιπου μεχρι να πιει ολα τα υγρα να στεγνωσει.Δεν πρεπει να βρασει τελειως.Τον αφηνουμε λιγο να κρυωσει.Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους.Σε ενα μεγαλο μπολ χτυπαμε τα 4 αυγα και προσθετουμε το γαλα και την φετα.Ριχνουμε και τον τραχανα μαζι με τις 4 κουταλιες σουπας βουτυρο και ανακατευουμε.Αναμιγνυουμε το λιωμενο βουτυρο με το ελαιολαδο.Στρωνουμε τα φυλλα σε λαδωμενο στρογγυλο ταψι ετσι ωστε να εξεχουν αρκετα απο τις ακρες του ταψιου,αλειφοντας τα ενα ενα.Ριχνουμε μεσα την γεμιση και ριχνουμε τις ακρες τον φυλλων προς τα μεσα,ωστε να δημιουργηθει ενα ρολο γυρω γυρω απο το ταψι.Περιχυνουμε ολη την επιφανεια της πιτας με το μειγμα του χτυπημενου αυγου και γαλατος και ψηνουμε την πιτα μας περιπου για μια ωρα μεχρι να πηξει και να παρει χρωμα η πιτα μας!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)