φοκάτσα ιταλικό ψωμάκι μμμμμμ τέλειο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζετε τη ζύμη για πίτσα, την πλάθετε σε τέσσερις πίτες (παραδοσιακά η φοκάτσια είναι ορθογώνια, όμως και γίνεται και στρογγυλή). Μπήγετε ένα κοφτερό μαχαιράκι σε πολλά σημεία σε όλη την επιφάνεια της πίτας, σε βάθος 1 περίπου εκατοστού (για να μη φουσκώσει). Πριν τις ψήσετε (σε προθερμασμένο φούρνο και ταψί, όπως περιγράφεται στη βασική συνταγή) ραντίζετε την καθεμιά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και το απλώνετε να πιάσει σε όλη την επιφάνειά τους, σκορπάτε απάνω το δεντρολίβανο (αν θα βάλετε) και τις πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.
2 κουταλάκια ψιλοκομμένο δεντρολίβανο (προαιρετικά),
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου