ΚΑΡΟΤΟΨΩΜΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ
ΥΛΙΚΑ 5 μεσαια σε μεγεθος καροτα βρασμενα και πολτοποιημενα 1/2κουπα ζουμι απο τα βρασμενα καροτα 4κουταλιες της σουπας μελι φρεσκο δυοσμο ψιλοκομμενο 2γακελλακια ξερη μαγια 3κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις 3 1/2 κουπες αλευρι σκληρο 50mlελαιολαδο 1κουταλια του γλυκου αλατι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ βαζουμε την μαγια και το ζωμο των καροτων,ανακατευουμε και προσθετουμε μια κουπα απο τα αλευρια,ανακατευουμε και αφηνουμε 20 λεπτα να φουσκωσει.Σε ενα αλλο μπολ ανακατευουμε το πολτοποιημενο καροτο,τον δυοσμο,το ελαιολαδο,το μελι και το αλατι,αδειαζουμε το προζυμι που εχει φουσκωσει και ανακατευουμε ριχνωντας σιγα σιγα και το υπολοιπα αλευρι.Πλαθουμε μεχρι να πετυχουμε μια ευπλαστη ζυμη και σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει για 1 1/2 ωρα.Ξαναπλαθουμε το φουσκωμενο μας ζυμαρι και αν κολλαει πολυ γιατι τα καροτα εχουν πολυ υγρασια προσιετουμε και αλλο αλευρι.Φτιαχνουμε 2 φρατζολακια και τα αφηνουμε να σταθουν για μιση ακομα ωρα.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας και πασπα...