ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΚΛΑΣΙΚΟΣ
ΥΛΙΚΑ 6 μελιτζανες φλασκες ελαιολαδο για το τηγανισμα 700γρ κιμας μοσχαρισιος 1κρεμμυδι μεγαλο ξερο τριμμενο στον τριφτη 1 ποτηρακι του κρασιου λευκο κρασι 1 φλυτζανι βουτυρο 2κσ πελτες ντοματας 5 κοκκους μπαχαρι 2 φυλλα δαφνης 1κγ κανελα αλατι και πιπερι ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 6 κουτ σουπας βουτυρο 8κουτ σουπασ αλευρι 1 λιτρο γαλα μια πρεζα μοσχοκαρυδο 1 φλυτζανι κεφαλοτυρι τριμμενο αλατι και πιπερι Κοβουμε τις μελιτζανες σε φετες παχους 1 εκατοστο τις αλατιζουμε και τις βαζουμε σε ενα σουρωτηρη για περιπου 30 λεπτα.Τις ξεπλενουμε και τις στυβουμε με τα χερια μας να φυγουν τα πολλα νερα.Τις στεγνωνουμε και τις τηγανιζουμε σε αφθονο λαδι μεχρι να ροδισουν.Τις ακουμπαμε πανω σε απορροφητικο χαρτι για να φυγουν τα πολλα λαδια.Σε ενα μεγαλο τηγανι ζεσταινουμε το βουτυρο και σοταρουμε το κρεμμυδι.Ριχνουμε τον κιμα και ανακατευουμε συνεχεια.Σβηνουμε με το λευκο κρασι και ριχνουμε τον πελτε ντοματας το μπαχαρι την κανελα τα δαφνοφυλλα το αλατι και το πιπερι.νακατευουμε κα...