ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΥΛΙΚΑ 3 αυγα 500γρ φυλλο κρουστας 1 ποτηρι ζαχαρη 1 1/2 φλυτζ γιαουρτι στραγγιστο 1 φλυτζ σπορελαιο 1 κουτ σουπας βουτυρο 1 βανιλια 1κου γλυκ κοπανισμενη μαστιχα 1 φακελλακι μπεικιν παουντερ ξυσμα απο 2 πορτοκαλια ΣΙΡΟΠΙ 1φλυτζ χυμο πορτοκαλιου 1 1/2φλυτζ τσαγιου νερο 2 1/2 φλυτζ τσαγιου ζαχαρη 1κουτ σουπας ξυσμα πορτοκαλιου ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι .Ανοιγουμε τα φυλλα και τα σουρωνουμε κατα μηκος.Βαζουμε τα φυλλα σε βουτυρωμενο ταψι σουρωμενα και τα περυχινουμε με το μειγμα απο πορτοκαλι.Ψηνουμε την πιτα μας σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει η επιφανεια.Φτιαχνουμε το σιροπι μας βαζοντας ολα τα υλικα μαζι σε ενα κατσαρολακι για 5 λεπτα απο την πρωτη βρασει.Αφηνουμε την πιτα μας να κρυωσει καλα και μετα της περιχυνουμε το σιροπι.Αφηνουμε να ρουφηξει το σιροπι του για 30 λεπτα!!!!!!!!!!και σερβιρουμε!!!!!!