Αφου εχουν την τιμητικη τους οι πιτες λεω να κανουμε και αλλες, μυρισε ελλαδα!!!
12 – 14 κομμάτια:Χρόνος προετοιμασίας: 70 λεπτά
- 4-6 φύλλα βασικη συνταγη (οπως το φυλλο της χορτοπιτας)
|
|
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα χλιαρό
|
|
|
|
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
|
|
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
-
Προετοιμασία:1. Αλείφουμε με βουτυρο ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο Βουτυρο. 2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200°C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τοv φούρνο στους 160-170°C. 3. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί. 4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 45-55 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί διότι θα στεγνώσει. Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν πάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά. 5. Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πουδράρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρουμε κόβοντας την πίτα σε κομμάτια
|
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου