Αναρτήσεις

ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 100 γρ βουτυρο 100γρ ζαχαρη 200γρ σιμιιγδαλι χοντρο 30 γρ αμυγδαλοψυχα 6αυγα 1 ποτηρι γαλα 2 κουτ σουπας μπεικιν παουντερ 1κουτ σουπας κανελογαρυφαλλο 30γρ κουκουναρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Χτυπαμε σε ενα μπολ με το μιξερ το βουτυρο και την ζαχαρη.Οταν ασπρισει το μειγμα ,προσθετουμε τους κροκους των αυγων,εναν εναν,συνεχιζοντας το χτυπημα .Χαμηλωνουμε την ταχυτητα και προσθετουμε το γαλα,την αμυγδαλοψυχα,το σιμιγδαλι,το μπεικιν και το κανελογαρυφαλλο.Στο τελος,προσθετουμε τα ασπραδια,χτυπημενα σε μαρεγγα.Προσθετουμε και τα κουκουναρια,ανακατευουμε απαλα και αδειαζουμε στο ταψι μας,που εχουμε καλυψει με λαδοκολλα.Ψηνουμε στον φουρνο στους 180 βαθμους για περιπου 45 με 50 λεπτα.Οσο ψηνεται ο χαλβας ετοιμαζουμε το σιροπι μας και μολις ψηθει ,τον χαραζουμε και περιχυνουμε με το σιροπι και ξαναβαζουμε στον φουρνο για αλλα 10 λεπτα.Τον κοβουμε και μπηγουμε σε καθε κομματι ενα ασπρισμενο αμυγδαλο. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 2 κουπες ζαχαρη 1κουπα νερο

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 κιλο κοτοπουλο κομματακια 2πιπεριες πρασινες 1πιπερια φλωρινης 1ξερο κρεμμυδι 4ντοματες τριμμενες στο τριφτη 1 ποτηρι του νερου λευκο κρασι 1/2κουπα κρεμα γαλακτος 1/2κουπα τριμμενη παρμεζανα αλατι πιπερι ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ 2 κουπες ρυζι καρολινα 1κουτ γλυκου σαφραν(κροκο κοζανης) 1μεγαλο καροτο κομματακια κομμενο ελαιολαδο 1ξερο κρεμμυδι αλατι και πιπερι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα τηγανι βαθυ βαζουμε λιγο ελαιολαδο και τσιγαριζουυμε τις πιπεριες,το κρεμμυδι και το κρεας.Στην συνεχεια σβηνουμε με το κρασι,συνεχιζουμε το βρασμο μας ριχνοντας τον χυμο ντοματας.Χαμηλωνουμε την φωτια και μολις τραβηξει τα υγρα του ριχνουμε την κρεμα γαλακτος.το αλατι,το πιπερι και την παρμεζανα.Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε 4 κουπες ναρο και αλατιζουμε,μολις βρασει ριχνουμε το καροτο το ρυζι και μετα απο 5 λεπτα το σαφραν.Σουρωνουμε και τσιγαριζουμε σε λιγο ελαιολαδο και βαζουμε και λιγο πιπερακι.Σερβιρουμε με το κοτοπουλο και την σαλτσουλα του!!!!  

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 5φλ τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις 2φλ τσαγιου ζαχαρη 1φλ τσαγιου βοουτυρο 3κουτ γλυκου μπεικιν παουντερ 2 αυγα 6 μηλα πρασινα βαζω εγω μου αρεσουν 1κουτ γλ κανελα 1/2 κουτ γλ γαρυφαλλο 1/2κουπα τριμμενο αμυγδαλο 5κουτ σουπας μαρμελαδα της αρεσκειας σας(εγω βαζω βερυκοκο) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ κανουμε κομματακια το βουτυρο και αδειαζουμε τα 4 ποτηρια αλευρι,αυτο θα γινει σαν ψιχουλα αδειαζουμε και την μια κουπα ζαχαρη,στην συνεχεια το μπεικιν και τα αυγα.Πλαθουμε την ζυμη μας μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα μας.Τοποθετουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα.Παιρνουμε ενα ταψακι και βουτυρωνουμε τον πατο του.Προθερμενουμε τον φουρνο μας στους 175 βαθμους στις αντιστασεις.Απλωνουμε την ζυμη μας να πιασει ολο τον πατο του ταψιου μας.Σε ενα μπολ κοβουμε τα μηλα μας και τους ριχνουμε την μια κουπα ζαχαρη που μας εμεινε και την κανελε και το γαρυφαλλο,ανακατευουμε ελαφρα.Απλωνουμε πανω στην ζυμη την μαρμελαδα μας και απο πανω το τριμμενο αμυγδαλο.Στην συνεχεια τα μηλα μας...

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ ΜΟΥ!!!!!!

Εικόνα
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ ΜΟΥ!!!!ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΧΟΜΠΙ ΤΗΝ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ!!!! ΤΑ ΜΑΡΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ!!! Ο ΜΑΙΝΤΡΑΝΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΜΟΥ!!!!!! ΟΙ ΓΛΑΣΤΡΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΜΥΡΩΔΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ!!!!Η ΑΛΟΗ!!!!! ΚΑΙ ΟΙ ΓΛΑΣΤΡΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!!!!
Εικόνα

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1πακετο μακαρονια νουμερο 3 1 κρεμα γαλακτος 250ml 200γρ παρμεζανα τριμμενη 10 φετες μπεικον ψιλοκομμενο ελαιολαδο για λιγο σοταρισμα αλατι και πιπερι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βραζουμε τα μακαρονια μας για 5 λεπτα σε αλατισμενονερο,σουρωνουμε και βαζουμε στην κατσαρολα μας την ιδια λιγο ελαιολαδο και σοταρουμε το μπεικον,προσθετουμε την κρεμα γαλακτος και την μιση ποσοτητα απο την παρμεζανα.Αδειαζουμε τα μακαρονια στην κατσαρολα και ανακατεουμε ελαφρα.Σερβιρουμε και βαζουμε λιγο πιπερακι και το υπολοιπο τυρι!!!!!!!!!

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ   2 κουπες αλευρι 4αυγα ελαιολαδο αλατι πιπερι δεντρολιβανο φρεσκο βασιλικο φρεσκο μια κουπα φετα χοντροκομενη λιαστη ντοματα ψιλοκομμενη 2ντοματες ψιλοκομμενες καπαρη ελιες ριγανη ξερη   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ   Χτυπαμε σε ενα μπολ τα αυγα και προσθετουμε ενα ενα τα υλικα και τελος το αλευρι και την φετα.Λαδωνουμε μια φορμα για κεικ η ταψακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις για 40 με 45 λεπτα στους 180 βαθμους.