Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 28, 2012

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ!!!!!!!!!!

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ 1 1/2 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις 300γρ ζαχαρη 200γρ βουτυρο αναλατο 5 αυγα 3 φακελακια ξερη μαγια 1κουτ γλ αλατι 1 ποτηρι του νερου χλιαρο γαλα το ξυσμα ενος πορτοκαλιου μεγαλου κατα προτιμηση ακερωτο(καποια πορτοκαλια γυαλιζουν πολυ μην τα προτιματε) 1κουτ μαστιχα κοπανισμενη 1 φακελακι μαχλεπι κοπανισμενο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μικρο μπολακι βαζουμε την μαγια και το χλιαρο γαλα,και μια κουπα απο το αλευρι μας,ανακτευουμε και το αφηνουμε να φουσκωσει για 30 λεπτα.Στην συνεχεια βαζουμε σε ενα μεγαλο μπολ τα υπολοιπα υλικα μας εκτος το βουτυρο.Προσθετουμε το μειγμα απο το γαλα και την μαγια,προσθετουμε σιγα σιγα και το αλευρι.Πλαθουμε καλα μεχρι να πετυχουμε ενα ωραιο ζυμαρακι οχι πολυ μαλακο.Λιωνουμε το βουτυρο μας και βαζουμε λιγο λιγο στην ζυμη μας και πλαθουμε συνεχεια.Σε ενα ταψακι βαζουμε την ζυμη μας και την αφηνουμε σε ζεστο  μερος για 1 1/2 ωρα.Στην συνεχεια πλαθουμε σε 2 πλεξουδες η σε μια η σε μικρα τσουρεκακια και τ

ΠΙΡΟΣΚΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Εικόνα
υλικα  1ποτηρι γαλα χλιαρο εβαπορε 1 αυγο 100γρ βουτυρο λιωμενο 1κουτ γλ αλατι 1 φακελακι ξερη μαγια 200γρ αλευρι για ολες τις χρησεις λουκανικα φρανκφουρτης πικνικ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ ανακτευουμε ολα τα υλικα.Αρχικα το γαλα με την μαγια,στην συνεχεια το χτυπημενο αυγο,το βουτυρο,το αλατι και στο τελος το αλευρι.Αναμειγνυουμε ολα τα υλικα μεχρι να πετυχουμε μια μαλακη ζυμη.Αφηνουμε σε ενα ζεστο μερος μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο.Βαζουμε λαδι μπολικο σε τηγανακι μεχρι να καψει.Παιρνουμε μπαλιτσες απο την ζυμη και βαζουμε ενα λουκανικακι.Τηγανιζουμε εως οτου ριδισουν.Αν καψει πολυ το λαδι χαμηλωνουμε και στην συνεχεια ξανα δυναμωνουμε.Καλη επιτυχια!!!!!!!!