Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 21, 2012

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εικόνα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανακατεύουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο υλικό. Ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε όλο το υλικό σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σε σχήμα ρολού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 3 ώρες.Σερβίρεται κρύο.     Υλικά: ½ βούτυρο 1 πακέτο πτι μπέρ 3 κουτ. σούπας κακάο 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙΑ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ

Εικόνα
Υλικά: 500g τριβελάκι 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 7 κουταλιές σούπας αλεύρι 1 λίτρο γάλα 1 ½ φλυτζάνι γραβιέρα 1 ½ φλυτζάνι έμενταλ 1 ½ φλυτζάνι ρεγκάτο ή τσένταρ 1 φλυτζάνι παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι 100ml κρέμα γάλακτος 1 αυγό μοσχοκάρυδο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει το μείγμα. Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτετε τα 2/3 της γραβιέρας, του έμενταλ και του ρεγκάτο και όλη την παρμεζάνα. Ανακατεύετε με τα ζυμαρικά και ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τον κρόκο και προσθέτετε αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τα υπόλοιπα τυριά. Απλώνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε σε φούρνο 180 βαθμών για 30 λεπτά.  

ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑΣ

Εικόνα

Cupcakes Βανιλιας

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1/2 φλυτζανι βουτυρο 1αυγο 2 κροκοι αυγων 1μπαστουνι βανιλιας ανοιγμενο κατα μηκος 1κουταλακι του γλυκου εκχυλισμα βανιλιας(πωλουνται σε ολα τα μεγαλα σουπερ μαρκετ) 1 1/2 φλυτζανια αλευρι για ολες τις χρησεις 1 1/2 κουταλακι μπεικιν παουντερ 1/4 κουταλακι αλατι 3/4 φλυτζανι ζαχαρη 1/2 κρεμα γαλακτος ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Αφηνουμε τα αυγα και το βουτυρο τουλαχιστον μιση ωρα πριν ξεκινουσουμε την συνταγη.Απο το μπαστουνακι της βανιλιας ,ξυνουμε τους σπορους του.Σε ενα μπολ ανακατευουμε αλευρι ,μπεικιν και το αλατι.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους.Χτυπαμε το βουτυρο με το μιξερ και στην συνεχεια μολις ασπρισει το βουτυρο προσθετουμε,την ζαχαρη και συνεχιζουμε το χτυπημα.Προσθετουμε το αυγο ,τους κροκους,τους σπορους βανιλιας και την μιση κουταλια εκχυλισμα βανιλιας.Χτυπαμε δυνατα ,προσθετουμε το μειγμα αλευριου και την κρεμα γαλακτος και συνεχιζουμε το χτυπημα λιγο ακομα.Γεμιζουμε τις θηκουλες που παιρνουμε για να κανουμε μικρα κεικ τα 3/4 λιγο ποιο πανω απο τη

ΡΟΛΑΚΙΑ ΦΕΤΑΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 φυλλο σφολιατας 300γρ τυρι κατικι μιση κουπα ελιες κομμενες ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανοιγουμε το φυλλο μας και απλωνουμε σε ολη υην επιφανεια του το τυρι κατικι.Στην συνεχεια απλωνουμε και τις ελιες και κανουμε ρολο το φυλλο.Στην συνεχεια κοβουμε το ρολο σε φετες και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 180 βαθμους μεχρι να φουσκωσουν και ροδισουν.!!οι φιλοι σας θα ξετρελαθουν!!!