Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 13, 2012

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ

ΥΛΙΚΑ 250 ml ελαιολαδο 1 κιλο πιπεριες κερατο,ξεσποριασμενες και χοντροκομμενες 1/2 πιπερια κοκκινη καυτερη 1 1/2 κιλο λουκανικα μοσχαρισια κομμενα σε ροδελες 1 1/2 κιλο ντοματες περασμενες απο τον τριφτη αλατι και πιπερι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε μια κατσαρολα βαζουμε το μισο απο το ελαιολαδο και το ζεσταινουμε προσθετουμε τις πιπεριες και τις τηγανιζουμε.Τις αποσυρουμε απο την κατσαρολα και στο ιδιο λαδι βαζουμε τα λουκανικα και τα σοταρουμε και στην συνεχεια τα βγαζουμε και αυτα.Αδειαζουμε το λαδι και προσθετουμε το υπολοιπο το καθαρο.Προσθετουμε την ντοματα και την αφηνουμε να παρει μια βραση για 5 λεπτα. Στην συνεχεια προσθετουμε τις πιπεριες και τα λουκανικα.Χαμηλωνουμε την φωτια και σιγοβραζουμε για 20 λεπτα.Λιγο προτου αποσυρουμε απο την φωτια ελενχουμε το αλατοπιπερο.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΥΛΙΚΑ 4 λουκανικα χωριατικα 1 πακετο χαλουμι παπρικα η μπουκοβο 5 φετες προσουτο ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ 200γρ γιαουρτι στραγγιστο 60 γρ ταχινι χυμος λεμονιου αλατι και πιπερι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Χαραζουμε τα λουκανικα σε 3 με 4 σημεια.Βρεχουμε το χαλουμι και το πασπαλιζουμε με παπρικα η μπουκοβο.,ωστε να κολλησει στην επιφανεια.Τυλιγουμε το κεντρο της καθε φετας με μια φετα προσουτο.Ψηνουμε στον φουρνο στο γκριλ τα λουκανικα και το χαλουμι μεχρι να ψηθουν και απο τις δυο πλευρες και να ροδισουν.ΣΩΣ:Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι μεχρι να γινει ενα ομοιογενες μειγμα και το μεταφερουμε σε ενα μπολ.Σερβιρουμε σε ενα πιατο τα λουκανικα και το χαλουμι και συνοδευουμε με την σως.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!