Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 2, 2012

ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΝΟ2

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ ΑΛΑΕΥΡΙ ΝΕΡΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι χωρις τα χρωματα και φτιαχνουμε μια σφιχτη ζυμη.Χωριζουμε την ζυμη σε μπαλιτσες και βαζουμε σε καθε μπαλιτσα οτι χρωμα επιθυμουμε.Ανοιγουμε σε φυλλα και σχηματιζουμε με τα κουπατ οτι σχημα θελουμε.Ψηνουμε σε φουρνο γοα 10 λεπτα στους 200 βαθμους.

ΜΙΛΦΕΙΓ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 πακερο σφολιατα ετοιμη λιγο ζαχαρη για το πασπαλιζμα ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 1 κιλο γαλα φρεσκο 200γρ ζαχαρη 120 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 4 αυγα 50 γρ βουτυρο 1 κλωναρακι φρεσκια βανιλια(αν οχι βαλτε βανιλιες 2) 300γρ κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε σαντιγυ 1κουτ γλυκ ξυσμα πορτοκαλιου ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κοβουμε σε τρεις ισες λωριδες την σφολιατα,με ενα πιρουκανι τρυπαμε την σφολιατα να μην μας φουσκωσει και την πασπαλιζουμε με λιγη ζαχαρη.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισουν.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ Σ ε ενα βαθυ σκευος,ανακατευουμε το αλευρι με την ζαχαρη και τα αυγα.Σε ενα  κατσαρολακι, βραζουμε το γαλα και την βανιλια.Παιρνουμε την μιση ποσοτητα γαλα και την ανακατευουμε με το μειγμα αυγων και το αδειαζουμε με στο υπολοιπα γαλα,ριχνουμε και το ξυσμα και μολις παρει βραση και πηξει το αποσυρουμε απο την φωτια.Προσθετουμε το βουτυρο και αδειαζουμε την κρεμα μας σε ενα μπολ και σκεπαζουμε με μεμβρανη,να μην σβολιαση.Μην ξεχασετε να αφαιρεσετε το κλ

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις 1 κουπα νερο χλιαρο 1 ξερη μαγια 1 κουτ γλυκ κοφτο 1κουτ γλυκ ζαχαρη κοφτη 2 κουτ σουπας ελαιολαδο ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ριγανη φρεσκια θυμαρι φρεσκο ελια σε παστα ντοματινια μικρα φετα χοτροκομμενη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ ανακατευουμε την μαγια με το νερο,στην συνεχεια ριχνουμε και ολα τα υπολοιπα υλικα.Θελω να σχηματιστει μια ζυμη να κολλαει στα χερακια μας.Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει για 30 λεπτα.Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι για την γεμιση.Βαζουμε σε ενα τηγανακι ελαιολαδο και λαδωνουμε τα χερια μας,πιανουμε μια μπαλιτσα απο την ζυμη μας και βαζουμε μια κουτακια τιυ γλυκου γεμιση.Πλαθουμε την μπαλιτσα μας και παλι μεχρι η γεμιση να γινει ενα με το ζυμαρακι.Ανοιγουμε οσο μπορουμε με τα χερια μας την ζυμη ωστε να σχιματιστει μια πιτουλα και την τηγανιζουμε μεχρι να ροδισει.Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσει ολοι η ζυμη!!!!!!!!