Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 29, 2012

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 2 αυγα 2 κροκοι αυγων μισο φλ ζαχαρη 250 γρ κουβερτουρα λιωμενη 200γρ βουτυρο λιωμενο ΒΑΣΗ ΤΑΡΤΑΣ 1 μιση φλ κοινο αλευρι μισο φλ ζαχαρη 140 γρ κρυο τεμαχισμενο 1 αυγο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΒΑΣΗ ΤΑΡΤΑΣ¨ Χτυπαμε στο μιξερ το αλευρι ,τη ζαχαρη και το βουτυρο μεχρι το μειγμα να γινει ευθρυπτο.Προσθετουμε το αυγο.Χτυπαμε στο μιξερ μεχρι ενοποιηθουν τα υλικα.Ζυμωνουμε την ζυμη πανω σε αλευρωμενη επιφανεια μεχρι να μαλακωσει.Τυλιγουμε με πλαστικη μεμβρανη.Βαζουμε στο ψυγειο για μιση ωρα.Βουτυρωνουμε ενα ρηχο στρογγυλο ταχι με αποσπωμενη βαση.Πλαθουμε την ζυμη πανω σε λαδοκολα μεχρι να ανοιξει αρκετα και να χωραει στο ταψακι μας.Κοβουμε οτι περισσευει απο τις ακρες, και τρυπαμε με ενα πιρουνι τον πατο της ζυμης.την καλυπτουμε και την βαζουμε για αλλη μιση ωρα στο ψυγειο.Προθερμενουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους και ψηνουμε την ταρτα μας.Αφου πρωτα την εχουμε σκεπασει με λαδοκολα και την εχουμε γεμιση με ξερα φασολια.Την ψηνουμε για 10 λεπτα και μετα ακαλυπτη για αλλα 5 λεπτα.Την αφην

ΜΩΣΑΙΚΟ (ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ)

Εικόνα
ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ!! !!             ΥΛΙΚΑ 1 κουτακι ζαχαρουχο γαλα 4 κσ κακαο σκονη 1 σφηνακι κονιακ 1πακετο μπισκοτα πτι μπερ μισο φλ χοντροκομμενα καβουρδισμενα αμυγδαλα 100 γρ βουτυρο λιωμενο Βαζουμε σε μια μακροστενη φορμα μια λαδοκολα.Σε ενα μπολ αναμειγνυουμε το ζαχαρουχο το κακαο,το κονιακ .τριμμενα τα μπισκοτα ,το λιωμενο βουτυρο και τα χοντροκομενα αμυγδαλα ανακατευουμε μεχρι να γινει ενα σφιχτο μειγμα.Το τοποθετουμε στην φορμα και το αφηνουμε 4 ωρες στην καταψυξη.Και στην συνεχεια συντηρηται στο ψυγειο.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!

ΜΑΛΑΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 125 γρ βουτυρο 2 βανιλιες 1μιση φλζαχαρη 1 αυγο 1 φλ αλευρι μισο φλ αλευρι που φουσκωνει μονο του 1 κγ σοδα 1κγ κακαο σκονη 1φλ αμυγδαλα και φιστικια αναλατα μισο φλ κουβερτουρα μισο φλ σοκολατα γαλακτος ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο,την ζαχαρη και το αυγο μεχρι το μειγμα μας να γινει ομοιομορφο.Κοσκινιζουμε τα αλευρια μας καιτο κακαο και την σοδα μαζι και τα προσθετουμε στο μειγμα βουτυρου.Προσθετουμε και τα αμυγδαλα και τα φυστικια χοντροκομενα οπως και τις σοκολατες.Προθερμενουμε τον φουρνο μας και βαζουμε σε ενα ταψι λαδοκολα.Ριχνουμε στο ταψακι μας παραγεμισμενες κουταλιες απο το μειγμα με αποσταση περιπου 4 εκ μεταξυ τους.Παταμε με το χερι ελαφρως τα μπισκοτα μας να γινουν επιπεδα.Ψηνουμε για 10 λεπτα.Αφηνουμε τα μπισκοτα μας για 5 λεπτα και μετα τα βγαζουμε σε μεταλικη σχαρα για να κρυωσουν.Καλη επιτυχια!!!!!!