Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 5, 2012

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1πακετο φυλλο κρουστας 400γρ βουτυρο αγελαδος αναλατο ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 5 αυγα 1 1/2 λιτρο φρεσκο γαλα 400γρ ζαχαρη 200γρ ψιλο σιμιγδαλι 15γρ ξυσμα πορτοκαλι ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 450 γρ ζαχαρη 550ml νερο 1 βανιλια ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Χτυπαμε τα αυγα σε ενα μπολ να αφρατεψουν.Σε μια μεγαλη κατσαρολα ζεσταινουμε το γαλα και ριχνουμε το ξυσμα και το σιμιγδαλι.Ανακατευουμε συνεχως μεχρι να πηξει το μειγμα.Κατεβαζουμε απο την φωτια ανακατευοντας συνεχως.Ριχνουμε και τα αυγα σιγα σιγα και ξαναβαζουμε την κρεμα στην φωτια ανακατευοντας συνεχως μεχρι να παρει μια βρασει.Αποσυρουμε και αφηνουμε να κρυωσει ανακατευοντας που και που.Λιωνουμε τα 100 γρ βουτυρο και βουτυρωνουμε το ταψι.Χωριζουμε τα φυλλα του πακετου στην μεση και τα απλωνουμε τα μισα βουτυρωνοντας ενα ενα .Αδειαζουμε την κρεμα στο ταψι και στρωνουμε απο πανω τα υπολοιπα φυλλα βουτυρωνοντας τα ενανα.Κοβουμε σε κομματια απο πανω το γαλακτομπουρεκο και λιωνουμε και το υπολοιπο βουτυρο και το περιχυνουμε απο πανω.Ψηνουμε σε προ