Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 25, 2012

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ 4 αυγα 1 κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις 1 κουπα ζαχαρη 1 βανιλια (για σοκολατενιο παντεσπανι προσθετουμε 2κσ κακαο)  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη μεχρι να ασπρισουν,προσθετουμε το αλευρι αφου πρωτα το εχουμε κοσκινισει και ανακατευουμε και προσθετουμε και την βανιλια.Με κυκλικες κινησεις να μην φυγει ο αερας απο τα αυγα.Το αδειαζουμε σε ενα ταψι με λαδοκολα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 20 λεπτα.Το παντεσπανι κοψτε το οταν κρυωσει γιατι θα σας διαλυθει.Με την βοηθεια μια χοντρης κλωστης μπορειτε να το χωρισετε οριζοντια για να φτιαξετε επιπεδα τουρτας με το παντεσπανι σας.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

ΔΙΠΛΕΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις 4κσ αχνη 2 αυγα και 2 κροκους 1κγ μπεικιν 2 βανιλιες μισο φλ νερο 2φλ λαδι κανελα και καρυδια για πασπαλισμα ΣΙΡΟΠΙ 250ml νερο 500γρ μελι 125γρ ζαχαρη  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κοσκινιζουμε το αλευρι προσθετουμε την αχνη το μπεικιν,τις βανιλιες και ανακατευουμε προσθετουμε το λαδι,το νερο και τα αυγα.Ζυμωνουμε καλα να ενωθουν ολα τα υλικα και μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη μαλακεια και ευπλαστη,την αφηνουμε να ξεκουραστη.Ανοιγουμε την ζυμη μας με ενα μπλαστη σε ενα μεγαλο φυλλο οχι πολυ λεπτο ουτε πολυ χοντρο.Κοβουμε σε λωριδες,εντωμεταξυ εχουμε βαλει το τηγανι μας να ζεσταθει το λαδι.Κοβουμε σε μακροστενα κομματια την ζυμη μας,την τοποθετουμε την διπλα στο τηγανι και μετην βοηθεια ενος πιρουνιου στριβουμε την ζυμη μας μεσα στο τηγανι για να γινει σαν σαλιγκαρος.Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελιωσει το ζυμαρακι μας.Βαζουμε το σιροπι να ετοιμαζεται προσθετοντας ολα τα υλικα σε ενα κατσαρολακι.Τσιροπι ειναι ετοιμο οταν παρει βραση μετραμε
ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ !!!!!!!!!!!

ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ 2κγ μαγια 1μιση κουπα χλιαρο νερο 500γρ αλευρι 1κγ αλατι 2κσ ελαιολαδο                         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε μια λεκανη ζεσταινουμε το νερακι μας χλιαρο παντα οχι καυτο θα μας καψει την μαγια και δεν θα φουσκωσουν οι πιτες μας.Σε ενα μπολ βαζουμε το αλευρι και ριχνουμε το νερο, την μαγια.το αλατικαι το ελαιολαδο.Ζυμωνουμε καλα το μειγμα μας μεχρι να γινει μια ωραια μαλακια ζυμη.Στην συνεχεια αφηνουμε το μειγμα μας να φουσκωσει 1 ωρα.Πλαθουμε και ξεφουσκωνουμε το ζυμαρι μας παιρνουμε μπαλιτσες και τις ανοιγουμε με ενα μπλαστη σε μεγεθος που εχουν συνηθως οι πιτες εμποριου.Προθερμενουμε τον φουρνο μας και βαζουμε την σχαρα του φουρνου πανω τις πιτες μας ψηνουμε για 20 λεπτα και ειναι ετοιμες!!!!!!!στους 190 βαθμους..

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ

Εικόνα
                            Υλικά συνταγής: Αλεύρι  1 κιλό Χλιαρό νερό : 500 γρ. Αλάτι : 30 γρ. Ζάχαρη : 50 γρ. Μαγιά ξερή : 2 φακελάκια   Λιωμένη μαργαρίνη : 100 γρ.   σουσαλι 30 γρ        ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ   Προθερμένετε τον φούρνο στους 235 βαθμούς. Βάζετε στην κάτω σχάρα ένα μικρό βαθύ ταψάκι ή μερικά φορμάκια, με νερό (θέλουμε μέσα στον φούρνο ατμό για το ψήσιμο των κουλουριών). Αναμιγνύουμε το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη,  και το νερό σε μεγάλο μπολ. Μεταφέρετε την ζύμη στον πάγκο και την ζυμώνετε 10 - 15 λεπτά (η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφιχτή).   Χωρίζετε την ζύμη σε 24 μέρη. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ ή ταψάκι μπόλικο νερό. Σε άλλο ταψάκι απλώνετε το σουσάμι. Κάνετε με τα κομμάτια ζύμης κορδόνια μήκους περίπου 20 - 25 εκ., τα βουτάτε στο μπολ με το νερό και τα κυλάτε στο σουσάμι. Τα κλείνετε σε κουλούρια και τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνετε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 20 περίπου λεπτά. Ψηνουμε τα κουλουρια μας σ

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 2 φυλλα χωριατικα(βασικη συνταγη) μισο φλ ελαιολαδο 1μιση κιλο κιμας χοιρινος 3κρεμμυδακια φρεσκα 1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι 1 πρασο 1 ματσακι μαιντανος 1ματσακι ανηθο μισο κιλο γραβιερα πικαντικη μισο φλ πλιγουρι ξυσμα λεμονιου 3 αυγα αλατι και πιπερι               ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ριχνουμε στην κατσαρολα το ελαιολαδο και σοταρουμε τον κιμα μας,προσθετουμε τα κρεμμυδια μας τα πρασα και σοταρουμε αλατοπιπερωνουμεκαι τα αφηνουμε σε χαμηλη φωτια για 3 με 4 λεπτα.Στην συνεχεια προσθετουμε τον ανηθο και τον μαιντανο και ανακατευουμε και αφηνουμε να κρυωσει το μειγμα μας.Προσθετουμε το τυρι τα αυγα και το πλιγουρι και κανουμε ενα τελευταιο ανακατεμα.Στρωνουμε σε λαδομενο καλα ταψακι το ενα απο τα 2 φυλλα μας ,απλωνουμε μεσα την γεμιση μας και σκεπαζουμε την πιτα μας με το 2 φυλλαρακι μας.Χαραζουμε με ενα μαχαιρακι την πιτα μας και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180 βαθμους για 1 με μιαμιση ωρα!!!καλη επιτυχια.