Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 14, 2012

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Διαλεγουμε καμια 20ρια φραουλε που δεν ειναι πολυ ωριμες και τις πλενουμε καλα και τις καθαριζουμε.Τις κοβουμε σε πολυ λεπτες φετες και τις τοποθετουμε σε ενα ταψακι με λαδοκολα.τις ψηνουμε για 1μιση ωρα στους 80 βαθμους μεχρι να αφυδατωθουν.Τις αφηνουμε να κρυωσουν και τις βαζουμε σε ενα μεταλικο κουτι που σφραγιζει καλα.Διατηρουνται για πολυ καιρο αρκει να μην σεριζονται.Με αυτες μπορουμε να γαρνιρουμε τα γλυκα μας,να τις φαμε με γιαουρτι,η μαζι με τα δημητριακα μας η και σκετες για σνακ οταν κανουμε διαιτα!!

ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ 500γρ φραουλες 1 λιτρο βοτκα 500γρ ζαχαρη 200γρ νερο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πλενουμε και καθαριζουμε τις φραουλες και τις στεγνωνουμε καλα.Τις αδειαζουμε σε βαζο που κλεινει αεροστεγως και τις περιχυνουμε με την βοτκα.Κλεινουμε το βαζο και το αφηνουμε να μεινει ενα μηνα σε μερος με ηλιο ζεστο.Στην συνεχεια βραζουμε τη ζαχαρη με το νερο και αφοτου ξεκινει ο βρασμος μετραμε 1 λεπτο και το αφηνουμε να κρυωσει.Σουρωνουμε την βοτκα με τις φραουλες με την βοηθεια του σουρωτηρι και πιεζοντας καλα τις φραουλες να βγαλουν το χυμο τους.Αδειαζουμε την σουρωμενη βοτκα μεσα στο σιροπι.Ανακατευουμε και γεμιζουμε τα μπουκαλια μας.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ 500γρ φραουλες 450 γρ ζαχαρη 3 αστεροειδεις γλυκανισοι(τους βρισκουμε ακομα και στην λαικη εκει που πουλανε ελιες) 1ξυλακι κανελας φλουδες απο πορτοκαλι η λεμονι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε στο μλεντερ και πολτοποιουμε τις φραουλες αφου τις εχουμε πλυνει και καθαρισει φυσικα .Προσθετουμε την ζαχαρη οχι ολοι μαζι σταδιακα.Βαζουμε τον πολτο σε ενα μπολ και προσθετουμε την κανελα και το γλυκανισο.Αφηνουμε σκεπαζμενο το μειγμα μας για ενα βραδυ στο ψυγειο.Την επομενη σουρωνουμε το μειγμα μας και μεταφερουμε τον σουρωμενο πολτο σε μια κατσαρολα η οποια να ειναι σε χαμηλη φωτια.Οταν αρχισει να κοχλασει μετραμε 3 λεπτακια και αποσυρουμε απο την φωτια.Γεμιζουμε αποστειρωμενα μπουκαλια και διατηρουμε για ενα μηνα στο ψυγειο.Αυτο το σιροπι οχι μονο μπορουμε να το βαλουμε πανω απο τουρτες παστες παγωτα,μπορουμε να το πιουμε αραιωμενο με νερο η σοδα με αναλογιες 1 προς 5 αλλιως πανω απο κεικ η το τσιζκεικ μας.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ μικο κιλο φραουλες ωριμες 400γρ ζαχαρη 100γρ κουβερτουρα ψιλοκομμενη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι σε χαμηλη φωτια τις κομενες σε φετουλες και καλα πλυμενες φαουλες,μεχρι να λιωσουν να γινουν σαν μια παχυρευστη σαλτσα ανακατευωντας συνεχως ομως να μην μας κολλησουν.Στην συνεχεια προσθετουμε την ζαχαρη και ανακατευουμε για 10 λεπτα.Συνεχιζουμε προσθετοντας την κουβερτουρα μας και το αφηνουμε για 5 λεπτα ακομα να μας δεσουν ολα τα υλικα.Βαζουμε μια κατσαρολα με μπολικο νερο να βρασει αφου βρασει βαζουμε μεσα 2γυαλινα βαζακια για 5 λεπτα τα αποσυρουμε απο την κατσαρολα και τα αφηνουμε να στεγνωσουν.Αφου κρυωσει η μαρμελαδα μας γεμιζουμε τα αποστειρωμενα μας βαζακια.Συντηρουνται για μηνες,αν ανοιχτουν τα βαζουμε στο ψυγειο.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!