Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 5, 2012

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1πιπερια πρασινη 1πιπερια πορτοκαλι 1πιπερια φλωρινης μεγαλη 1πιπερια κοκκινη 1κρεμμυδι ξερο μανιταρια 1 κρεμα γαλακτος 200γρ τυρι ρεγκατο 1 μπαλα τυρι μοτσαρελα καλαμποκι αλατι πιπερι καλαμποκι μια κουπα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ψιλοκοβουμε τα λαχανικα μας πιπεριες και κρεμμυδι και τα βαζουμε σε χαμηλη φωτια στο  τηγανι μας με λιγο ελαιολαδο,σοταρουμε και τα σφηνουμε να μαραθουν.Προσθετουμε τα μανιταρια το καλμποκι,τα τυρια,την μοτσαρελα,την κρεμα και αλατι και πιπερι,κατεβαζουμε απο το ματι να κρυωσουν. ΓΙΑΤΗΝ ΖΥΜΗ 2κουπες αλευρι 1 κουπα γιαουρτι 1αυγο 100γρ βουτυρο λιωμενο αλατι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανακατευουμε ολα τα υλικα εως οτου δημιουργησουμε μια ευπλαστη ζυμη.Αφηνουμε να ξεκουραστει και ανοιγουμε 2 φυλλα την διαμετρο που εχει η ταρτιερα μας.Βαζουμε το ενα φυλλο και προσθετουμε το μειγμα πιπεριων.Βαζουμε και το αλλο φυλλο και χαραζουμε στην ακρη ολοι την επιφανεια της ταρτας μας.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 40 με 50 λεπτα.Σερβιρεται κρυα!!!!!!!!!καλη

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 100γρ ζαχαρη αχνη 250 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 2 κροκοι αυγων 1 αυγο 200γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου 30γρ μπεικιν παουντερ 100γρ αμυγδαλα αλεσμενα 1 βανιλια μαρμελαδα με γευδη της αρεσκειας μας(εγω εβαλα και φραουλα και βερυκοκο) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ριχνουμε ολα τα υλικα στο καδο του μιξερ και ανακατευουμε καλα μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη που να μην κολλαει στα χερια.Αφηνουμε την ζυμη τυλιγμενη σε μια μεβρανη στο ψυγειο για 30 λεπτα.Περνουμε ενα τσερκι διαμετρο 20  με 22 εκατοστα.Το τυλιγουμε απο κατω με αλουμινοχαρτο.Στρωνουμε την ζυμη κατω στον πατοο του κρατωντας λιγη για να κανουμε τις λωριδες.Απλωνουμε την μαρμελαδα και απο πανω κανουμε λωριδες απο την ζυμη.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 50 λεπτα.