Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 5, 2012

Panettone (ΚΕΙΚ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ)

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 40 γρ χλιαρο νερο 50 γρ μαγια 600γρ αλευρι σκληρο 150 γρ αχνη ζαχαρη 5 αυγα 200γρ βουτυρο ξυσμα ενος λεμονιου 200γρ σταφιδες 200γρ ξερα φρουτα 1 πρεζα αλατι 1κου σουπας ηλιελαιο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Διαλυουμε την μαγια μεσα στο χλιαρο νερο και προσθετουμε 100γρ αλευρι.Ζυμωνουμε μεχρι να σχηματιστει μια μαλακια ζυμη.Την σκεπαζουμε με ενα πανακι και την αφηνουμε να ξεκουραστει για 30 λεπτα.Ανακατευουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και στην συνεχεια προσθετοουμε και το προζυμι που αφησαμε να φουσκωσει.Ζυμωνουμε αρκετη ωρα μεχρι να σχηματιστει μια ελαστικη ζυμη να ξεκολαει απο τα τοιχωματα.Σκεπαζουμε την ζυμη και την αφηνουμε για 8 ωρες σε θερμοκρασια δωματιου.Στην συνεχεια το βαζουμε σε μια κυλινδρικη φορμα και το σκεπαζουμε για αλλες 2 ωρες.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 1 ωρα.Ξεφορμαρουμε αμεσως αλλα το σερβιρουμε την επομενη!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΜΠΕΛΑΛΙΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!!!!!!!!!!!ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ!!!!!!!!