Αναρτήσεις

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 5φλ τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις 2φλ τσαγιου ζαχαρη 1φλ τσαγιου βοουτυρο 3κουτ γλυκου μπεικιν παουντερ 2 αυγα 6 μηλα πρασινα βαζω εγω μου αρεσουν 1κουτ γλ κανελα 1/2 κουτ γλ γαρυφαλλο 1/2κουπα τριμμενο αμυγδαλο 5κουτ σουπας μαρμελαδα της αρεσκειας σας(εγω βαζω βερυκοκο) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ κανουμε κομματακια το βουτυρο και αδειαζουμε τα 4 ποτηρια αλευρι,αυτο θα γινει σαν ψιχουλα αδειαζουμε και την μια κουπα ζαχαρη,στην συνεχεια το μπεικιν και τα αυγα.Πλαθουμε την ζυμη μας μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα μας.Τοποθετουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα.Παιρνουμε ενα ταψακι και βουτυρωνουμε τον πατο του.Προθερμενουμε τον φουρνο μας στους 175 βαθμους στις αντιστασεις.Απλωνουμε την ζυμη μας να πιασει ολο τον πατο του ταψιου μας.Σε ενα μπολ κοβουμε τα μηλα μας και τους ριχνουμε την μια κουπα ζαχαρη που μας εμεινε και την κανελε και το γαρυφαλλο,ανακατευουμε ελαφρα.Απλωνουμε πανω στην ζυμη την μαρμελαδα μας και απο πανω το τριμμενο αμυγδαλο.Στην συνεχεια τα μηλα μας...

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ ΜΟΥ!!!!!!

Εικόνα
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ ΜΟΥ!!!!ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΧΟΜΠΙ ΤΗΝ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ!!!! ΤΑ ΜΑΡΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ!!! Ο ΜΑΙΝΤΡΑΝΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΜΟΥ!!!!!! ΟΙ ΓΛΑΣΤΡΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΜΥΡΩΔΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ!!!!Η ΑΛΟΗ!!!!! ΚΑΙ ΟΙ ΓΛΑΣΤΡΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!!!!
Εικόνα

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1πακετο μακαρονια νουμερο 3 1 κρεμα γαλακτος 250ml 200γρ παρμεζανα τριμμενη 10 φετες μπεικον ψιλοκομμενο ελαιολαδο για λιγο σοταρισμα αλατι και πιπερι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βραζουμε τα μακαρονια μας για 5 λεπτα σε αλατισμενονερο,σουρωνουμε και βαζουμε στην κατσαρολα μας την ιδια λιγο ελαιολαδο και σοταρουμε το μπεικον,προσθετουμε την κρεμα γαλακτος και την μιση ποσοτητα απο την παρμεζανα.Αδειαζουμε τα μακαρονια στην κατσαρολα και ανακατεουμε ελαφρα.Σερβιρουμε και βαζουμε λιγο πιπερακι και το υπολοιπο τυρι!!!!!!!!!

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ   2 κουπες αλευρι 4αυγα ελαιολαδο αλατι πιπερι δεντρολιβανο φρεσκο βασιλικο φρεσκο μια κουπα φετα χοντροκομενη λιαστη ντοματα ψιλοκομμενη 2ντοματες ψιλοκομμενες καπαρη ελιες ριγανη ξερη   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ   Χτυπαμε σε ενα μπολ τα αυγα και προσθετουμε ενα ενα τα υλικα και τελος το αλευρι και την φετα.Λαδωνουμε μια φορμα για κεικ η ταψακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις για 40 με 45 λεπτα στους 180 βαθμους.

ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 250 γρ αλευρι 200γρ ζαχαρη 150 γρ αμυγδαλα ολοκληρα 2 αυγα 2κροκοι ξυσμα απο ενα λεμονι ξυσμα απο 1 πορτοκαλι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ ανακατευουμε ολα τα υλικα εκτος το αμυγδαλο,προσπαθουμε να πετυχουμε μια ζυμη να κολλαει στα χερια μας.Τελος προσθετουμε και τα αμυγδαλα και ανακατευουμε ελαφρα.Βουτυρωνουμε ενα ταψι και κανουμε 2 μπαστουνακια.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 15 λεπτα .Βγαζουμε κοβουμε τα παξιμαδια μας και ξανα ψηνουμε για αλλα δεκα λεπτα.ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΦΕ Η ΜΕ ΕΝΑ ΤΣΑΙ!!!!!!!!  

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

1/  ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΓΑΡΥΦΑΛΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΝ ΥΓΟΥΜ 2/ ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΕΠΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΠΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΧΛΙΑΡΟ ΜΑΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 3/ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΟΠΗΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΨΕΙ ΣΚΟΡΔΟ Η ΚΡΕΜΜΥΔΙ Ε ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ 4 / ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΟΙΧΤΟ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΜΥΡΜΗΓΚΑΚΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ 2 ΜΕ 3 ΓΑΡΙΦΑΛΑ