TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)
ΥΛΙΚΑ 3 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις 1 φακελακι μαγια 1 κεσεδακι γιαουρτι η γαλα 1κγ αλατι 1 κγ ζαχαρη 3 αυγα 1 αυγο για αλειμμα 150 γρ βουτυρο ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 1/2 κιλο φετα τριμμενη 3 αυγα λιγο ελαιολαδο λιγο φρεσκο τριμμενο πιπερι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε στο μιξερ τα 2 αυγα ,την μαγια,το γιαουρτι,την ζαχαρη και το βουτυρο.Αμεσως μετα προσθετουμε το κοσκινιζμενο αλευρι σιγα σιγα.Οταν η ζυμη μας ειναι ευπλαστη την κανουμε μια μπαλα και την βαζουμε σε ενα ζεστο μερος μεχρι να μας διπλασιαστει σε ογκο.Στην συνεχεια την ζυμωνουμε ελαφρα και την κανουμε 2 μπαλες,στην συνεχεια ανουγουμε με ενα μπλαστη σε 2 μακροστενα φυλλα.Σε ενα μπολ αδειαζουμε την φετα ,το πιπερι και το ελαιολαδο και ανακατευουμε.Σπαμε τα αυγα και τα χτυπαμε και τα αδειαζουμε και αυτα.Παιρνουμε το μειγμα και το αδειαζουμε στα 2 φυλλα μας,τυλιγοντας τα σε ρολο.Επειτα,κοβουμε ομοιμορφα σε κομματια,και τα τοποθετουμε ορθια σε ενα ταψακι.Τελος αλειφουμε τα ψωμακια με αυγο η βουτυρο και τα ψηνουμε στους 180 βα...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου