ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

Φωτογραφία: ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ!!!!!ΥΛΙΚΑ
1χοιρινη μπριζολα λαιμου
1/2 κιλο χοιρινο κιμα
1ματσακι δεντρολιβανο
1/2ποτηρακι κοκκινο κρασι
1/2ποτηρι ζωμο κοτας
ριγανη θυμαρι και πιπερι και φυσικα αλατι
1ματσακι φρεσκο κρεμμυδακι
1/2 κουπα γαλετα
1σκελιδα σκορδο
λιγο ελαιολαδο

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1κουπα νερο χλιαρο
1 αυγο
αλατι ,ριγανη, ελαιολαδο
αλευρι οσο παρει περιπου 2 κουπες
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ
1κουτα σουπ ελαιολαδο
1κουτ σουπ ξυδι μπαλσαμικο
πιπερι,αλατι
μια πρεζα ζαχαρη
1κουτ σουπ πελτε ντοματας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλενουμε και σκουπιζουμε καλα την χοιρινη μας,με ενα μαχαιρι κανουμε μερικες τσεπουλες στο κρεατακι μας.Σε καθε τρυπουλα του κρεας μπηγουμε μερικα φυλλα δετρολιβανου,αλατοπιπερωνουμε και βαζουμε λιγο θυμαρι,Σε ενα τηγανακι βαζουμε λιγο ελαιολαδο και σοταρουμε την μπριζολα μας στο καυτο λαδι μεχρι να θβρακισουμε το χρωμα στην μπριζολα Σβηνουμε με το κρασι και ,αφηνουμε για 3 λεπτα να εξατμιστει το οινοπνευμα απο το κρασι,ριχνουμε και τον ζωμο και δοκιμαζουμε αν θελει αλατι.Βαζουμε ολα τα υγρα και την μπριζολα σε ενα ταψακι και συνεχιζουμε το ψησιμο στον φουρνο μεχρι να μαλακωσει το κρεατακι μας,περιπου για 30 λεπτα.Για την ζυμη ανακατευουμε ολα τα υγρα υλικα σε ενα μπολ και σιγα σιγα ριχνουμε και τα στερεα.Φτιαχνουμε μια μαλακη ζυμη και την αφηνουμε σε ξεκουραστει μεχρι να φτιαξουμε το ρολο μας.Σε ενα μπολ ανακατευουμε τον κιμα με το ψιλοκομμενο κρεμμυδακι,το ελαιολαδο,την γαλετα το ψιλοκομμενο σκορδο,τον δυοσμο τον ξερο και 1 αυγο,αλατοπιπερωνουμε και το πλαθουμε.Βαζουμε λιγο ελαιολαδο σε ενα τηγανακι και το αφηνουμε να καψει.Πλαθουμε τον κιμα μας σε ενα ρολο και το βαζουμε στο τηγανακι να τηγανιστη απο ολες τις πλευρες.Ανοιγουμε το φυλλαραακι μας σε ενα λεπτο φυλλο 1 εκ και αναμειγνυουμε ολα τα υλικα για την σαλτσα σε ενα μικρο μπολακι.Με την βληθεια ενος πινελου απλωνουμε σε ολοι την επιφανεια του φυλλου την σαλτσα , στην συνεχεια βαζουμε το ρολο, μας στην ακρη του φυλλου.τυλιγουμε σε ρολο απλωνουμε οτι σαλτσουλα μας εχει μεινει στην επιφανεια του ρολο.Ψηνουμε στους 200 βαθμους για 15 λεπτα.Σερβιρουμε το κρετακι σε κομματακια με την σαλτσα του απο επανω και το ρολο μας επισης σε κομματακια!!!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)