MΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

ΥΛΙΚΑ
1 φλ.τσαγιου πετιμεζι
1 φλ.τσαγιου αραβοσιτελαιο
1 φλ.τσαγιου φυσικο χυμο πορτοκαλι
4-5 φλ.τσαγιου φαρινα
1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη
2 κ.σουπας κακαο σκονη
2 κ.σουπας κονιακ
1 1/2 κ.γλυκου σοδα
2 κ.γλυκου κανελα τριμμενη
1/4 κ.γλυκου γαρυφαλο τριμμενο
1/4 κ.γλυκου μοσχοκαρυδο
Σουσαμι(προαιρετικα)
 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μπολ αδειαζουμε τον χυμο πορτοκαλι και την ζαχαρη και ανακατευουμε  μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Στην συνεχεια προσθετουμε και ολα τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε μεχρι να δημιουργηθη μια ζυμη μαλακη να κολλαει στα χερια
Αφηνουμε την ζυμη μας να ξεκουραστει μιση ωρα.Στην συνεχεια λπαθουμε μπαστουνακι και τα γυρναμε γυρω τους να γινουν σχημα σαλιγκαριου.Βαζουμε μια λαδοκολα σε ενα ταψακι και προθερμενουμε τον φουρνο μας στον αερα στους 180 βαθμους.Πασπαλιζουμε προεραιτικα με σουσαμι και ψηνουμε για 15 λεπτα οχι περισσοτερο.Με το που τα βγαλουμε απο τον φουρνο τα κλεινουμε ερμιτικα σε ενα ταπερ με καπακι για να παραμεινουν μαλακα!!!!!!!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)