mageirebontasstospitimas: λαδενια κιμωλου: δεν σας ειπα ο αντρουλης μου ειναι παο την κιμωλο ενα πανεμορφο νησι τον κυκλαδων εκει φτιαχνουν μια πετανοστιμη πιτα την ΛΑΔΕΝΙΑ δοκιμαστε...
ΥΛΙΚΑ 3 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις 1 φακελακι μαγια 1 κεσεδακι γιαουρτι η γαλα 1κγ αλατι 1 κγ ζαχαρη 3 αυγα 1 αυγο για αλειμμα 150 γρ βουτυρο ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 1/2 κιλο φετα τριμμενη 3 αυγα λιγο ελαιολαδο λιγο φρεσκο τριμμενο πιπερι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε στο μιξερ τα 2 αυγα ,την μαγια,το γιαουρτι,την ζαχαρη και το βουτυρο.Αμεσως μετα προσθετουμε το κοσκινιζμενο αλευρι σιγα σιγα.Οταν η ζυμη μας ειναι ευπλαστη την κανουμε μια μπαλα και την βαζουμε σε ενα ζεστο μερος μεχρι να μας διπλασιαστει σε ογκο.Στην συνεχεια την ζυμωνουμε ελαφρα και την κανουμε 2 μπαλες,στην συνεχεια ανουγουμε με ενα μπλαστη σε 2 μακροστενα φυλλα.Σε ενα μπολ αδειαζουμε την φετα ,το πιπερι και το ελαιολαδο και ανακατευουμε.Σπαμε τα αυγα και τα χτυπαμε και τα αδειαζουμε και αυτα.Παιρνουμε το μειγμα και το αδειαζουμε στα 2 φυλλα μας,τυλιγοντας τα σε ρολο.Επειτα,κοβουμε ομοιμορφα σε κομματια,και τα τοποθετουμε ορθια σε ενα ταψακι.Τελος αλειφουμε τα ψωμακια με αυγο η βουτυρο και τα ψηνουμε στους 180 βα...
ΥΛΙΚΑ 200γρ σιμιγδαλι ψιλο 150γρ φαρινα 250γρ ζαχαρη 5 αυγα 1/2 κουτ αλατι 100γρ γαλα 1βανιλια 1/2κουτ μαστιχα κοπανισμενη 50 γρ ινδοκαρυδο ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 3κουπες νερο 3 κουπες ζαχαρη λιγες σταγονες λεμονιου 50 γρ βουτυρο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Χτυπαμε την ζαχαρη με τα αυγα για 10 λεπτα,στην συνεχεια προσθετουμε΄λιγο λιγο το γαλακαι ανακατευουμε απαλα μεσα στο μειγμα το αλευρι,το σιμιγδαλι,την βανιλια,την μαστιχα,το ινδοκαρυδο και το αλατι.Βουτυρωνουμε το ταψακι μας να ειναι περιπου 30 εκ.Αδειαζουμε το μειγμα και ψηνουμε στους 180 για 1 ωρα.Βγαζουμε απο τον φουρνο και αφηνουμε να κρυωσει.Φτιαχνουμε το σιροπι μας,βαζοντας ολα τα υλικα να βρασουν για 5 λεπτα,απο το σημειο βρασμου.Σιροπιαζουμε ζεστο σιροπι κρυο το γλυκο.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΥΛΙΚΑ 2 κουπες αλευρι 4αυγα ελαιολαδο αλατι πιπερι δεντρολιβανο φρεσκο βασιλικο φρεσκο μια κουπα φετα χοντροκομενη λιαστη ντοματα ψιλοκομμενη 2ντοματες ψιλοκομμενες καπαρη ελιες ριγανη ξερη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Χτυπαμε σε ενα μπολ τα αυγα και προσθετουμε ενα ενα τα υλικα και τελος το αλευρι και την φετα.Λαδωνουμε μια φορμα για κεικ η ταψακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις για 40 με 45 λεπτα στους 180 βαθμους.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου