Αναρτήσεις

Κρουασαν με πραλινα φουντουκιου!!

Εικόνα
Μια πολλη ευκολη και γρηγορη για κρουασαν συνταγη. Υλικα 250γρ γαλα εβαπορε 200ml ελαιολαδο 1 φακελακι ξερη μαγια αλατι ,ζαχαρη και 1 κιλο αλευρι μαλακο περιπου οσο σας παρει για μια ζυμη μαλακη και ευπλαστη.    ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατευουμε ολα τα υγρα υλικα μαζι,στην συνεχεια διαλυουμε την μαγια . και προσθετουμε το αλευρι σιγα σιγα. φτιαχνουμε μια ζυμη μαλακη σχεδον να κολλαει στα χερια. Αφηνουμε να ξεκουραστει 30 λεπτα. Χωριζουμε σε τρια μεροι. Ανοιγουμε το καθε κομματι σε ψιλο φυλλο,χωριζουμε σε τριγωνα και στην συνεχεια αλειφουμε πραλινα φουντουκιου.και κλεινουμε σαν κρουασαν. Προθερμαινουμε τον φουρνο και βαζουμε να ψηθουν για περιπου 30 λεπτα. Μεχρι να ροδισουν.Καλη επιτυχια !!!!!!

Λαδενια κιμωλου!!!

Εικόνα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!! ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΛΑΔΕΝΙΑ!!!!! ΥΛΙΚΑ 600 γρ αλευρι μαλακο για ολες τις χρησεις. 1φακελακι ξερη μαγια 350 ml νερο χλιαρο αλατακι ,και 2κουτ.σουπ. ελαιολαδο προεραιτικα εμας μας αρεσει που βαζω στην ζυμη και σπορους γλυκανισου ντοματουλα ψιλοκομμενη και κρεμμυδακι. πιπερακι και ριγανουλα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατευουμε ολα τα υγρα υλικα μεσα σε ενα μπολακι και στην συνεχεια διαλυουμε μεσα την μαγια. Ριχνουμε το αλευρακι ,και σχηματιζουμε μια μαλακη ζυμη. αφηνουμε να ξεκουραστει 30 λεπτακια. ριχνουμε λαδακι σε ενα ταψακι διαμετρο 40 εκ,μπολικο λαδακι εεεε!!!!εγω βαζω καλαμποκελαιο,μου το εκμυστηρευτικε μια γιαγια απο την κιμωλο,γινεται ποιο τραγανη απο κατω η ζυμη μας. Απλωνουμε την ζυμη μας με τα χερακια μας σιγα σιγα και την αφηνουμε παλι 30 λεπτακια. προθερμενουμε τον φουρνο μας στους 200 βαθμους. Απλωνουμε απο επανω την ντοματουλα και το κρεμμυδακι,και πασπαλιζουμε με ριγανουλα ,αλατακι πιπερακι και λαδακι. Ψηνουμ...

Τορτελι'νια χειροπο'ιητα!!

Εικόνα
Υλικα 100γρ αλευρι 000 1αυγο αλατι και λιγο νερακι Για καθε ατομο ειναι και 1 αυγο και 100γρ αλευρι. Δηλαδη για τρια ατομα ειναι 300γρ αλευρι και τρια αυγα. Τα ανακατευουμε ολα μαζι και φτιαχνουμε μια μπαλιτσα ,ειναι  λιγο σκληρη ζυμη.Αφηνουμε να ξεκουραστει και ανοιγουμε ψιλο ζυμαρι, και παιρνουμε ενα κουπατ η ενα ποτηρι και κανουμε κυκους. Κανουμε μια γεμιση οπως π.χ με σπανακι η με τυρι ρικοτα. βραζουμε νερο με αλατι σε μια κατσαρολα και τα ριχνουμε μεσα μεχρι να ανεβουν στην επιφανεια του πυθμενα.περιπου 10 λεπτα.το βιντεο δεν ειναι δικο μου !!!!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΟΥ ΜΑΓΑΖΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΟΙΟΝΤΑ.ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ!!!!

https://www.facebook.com/pages/%CE%9A%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%BF-/806388412736202?ref=hl

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ!!!!!

Εικόνα
ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ!!! ΥΛΙΚΑ 8 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ 50ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ 1ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ... 2ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ 1ΒΑΝΙΛΙΑ ΛΙΓΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ 1ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΟΛΙΣ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΘΕΡΜΑΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΛΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΥΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ 4 ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ!!!!!!! ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ !!!!! ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΧΝΗ Η ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΧΑΛΒΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ!

Εικόνα
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ!! ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 2 1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ 3 1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ 2ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ... 1ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ 1Κ.Σ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ 1ΚΟΥΠΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 2ΚΟΥΠΕΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ 1/2ΚΟΥΠΑ ΧΟΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ 1/2ΚΟΥΠΑ ΧΟΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΣΥΚΑ ΞΕΡΑ 1/2ΚΟΥΠΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ 1ΣΦΗΝΑΚΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 2Κ.Γ ΚΑΝΕΛΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΒΡΑΣΜΟΣ ΜΕΤΡΑΜΕ 4 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΦΑΙΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΦΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 2ΜΕ 3 ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΚΑ ΤΑ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ!!!!!! ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ!!!!!

ΜΟΥΣ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΤΑΓΟΝΕΣ!!!!!!

Εικόνα
Μους με χαλβα και σταγονες σοκολατας!!! ΥΛΙΚΑ 125 ΧΑΛΒΑΣ ΒΑΝΙΛΙΑ 150ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 2ΚΟΥΤ ΤΑΧΙΝΙ 2ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ... 2ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΞΙΝΟΓΑΛΑ 2ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ 1/2ΚΟΥΤ ΚΑΝΕΛΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΠΑΧΥΡΡΕΥΣΤΗ ΣΑΝ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΙΝΟΓΑΛΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΧΙΝΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΧΑΛΒΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΡΕΜΑΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΡΙΖ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!! ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 30 ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΨΗΛΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!