Αναρτήσεις

ΨΩΜΑΚΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ http://mageirebontasstospitimas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_22.html ΑΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 35 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 180 ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!!!!!ΕΔΩ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ 2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΖΥΜΙ!!!

ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΟΣΚΟΤΑ ΜΕ OREO ΚΑΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 2 αυγα 125 γρ κουβερτουρα 250 γρ βουτυρο 1/2 κουπα ζαχαρη 2 1/2 φλιτζ αλευρι σκληρο 1/2 σακουλακι σταγονες σοκολατας γαλακτος 1βανιλια 1/2κουτ γλυκ αλατι 1/2κουτ γλυκ μπεικιν 10 τριμμενα μπισκοτα oreo ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Αρχιζουμε βαζοντας το βουτυρο την ζαχαρη και τα αυγα στο μιξερ,χτυπαμε για 5 λεπτα.Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα,το μειγμα θα κολλαει δεν πλαθετε με τα χερια,μην ανυσηχησετε.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους.Στρωνουμε μια λαδοκολλα σε ενα ταψακι και βαζουμε μια κουταλια μεγαλη της σουπας μειγμα,θελουμε να εχουν αποσταση γιατι θα ανοιξουν.Ψηνουμε στους 200για 8 λεπτα ακριβως,θα ειναι πολυ μαλακα αλλα οταν κρυωσουν θα ερθουν στο επιθυμητο αποτελεσμα!!!!!!!!καλη επιτυχια!!!!!!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΦΟΥΡΤΗΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 πακετο μακαρονια λεπτα 1/2πιπερια πρασινη 1/2πιπερια φλωρινης 1ξερο κρεμμυδι 3κομματια λιαστη ντοματα 1κουταλια σουπας παστα ελιας αλατι,πιπερι ελαιολαδο 1κουτακι ντοματα κονκασε 1πακετο λουκανικακια πικνικ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κοβουμε τα λουκανικακια μας σε κομματακια,παιρνουμε ενα ενα μακαρονι και μπιγουμε 3 με τεσσερα λουκανικακια,συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια για περιπου 10 με 15 μακαρονια.Βαζουμε νερο και αλατι σε μια κατσαρολα και την αφηνουμε να βρασει.Αδειαζουμε το πακετο τα μακαρονια στο βραστο νερο και προσθετουμε και τα μακαρονια με τα μπιγμενα λουκανικακια.Πλενουμε και καθαριζουμε καλα τα λαχανικα μας,τα χοτροκοβουμε και τα πολτοποιουμε σε ενα μουλτι.Σε ενα κατσαπολακι βαζουμε λαδι και μολις καψει βαζουμε τα πολτοποιημενα λαχανικα.Στην συνεχεια προσθετουμε την ντοματα κονκασε και ενα ποτηρι νερο,αφηνουμε να δεσει η σαλτσα μας και αλατοπιπερονουμε.Αν μας εχουν μεινει λουκανικακια τα προσθετουμε και αυτα στην σαλτσα μας να βρασουν.Σουρωνουμε τα μακαρο...

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 3 αυγα 1ξερο κρεμμυδι 1πιπερια φλωρινης 1χουφτα καπαρη 5με 6 ντοματινια 50 ml γαλα εβαπορε λιγο φοινοκιο λιγη χοτροκομμενη φετα ριγανη,θυμαρι,αλατι και πιπερι ελαιολαδο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κοβουμε ολα τα λαχανικα μας σε ροδελες.Βζουμε ενα τηγανακι να καψει με λιγο ελαιολαδο,ριχνουμε μεσα τα κρεμμυδια ,το φοινοκιο και τις πιπεριες,σοταρουμε σε μεγαλη θερμοκρασια και μολις παρουν χρωμα κατεβαζουμε την θερμοκρασια πολυ,αλατιζουμε και ριχνουμε και τα μυρωδικα μας,στην συνεχεια ριχνουμε τις ντοματες και την καπαρη.Σε ενα μπολ ανακατευουμε τα αυγα με το γαλα και ριχνουμε λιγο αλατι και πιπερι.Αδειαζουμε το μειγμα απο τα αυγα και αυτα στο τηγανι,δεν ανακατευουμε μονο κοιταμε να παει παντου το αυγο.Μολις δουμε οτι αρχιζει να πηζει ριχνουμε και χοτροκομμενη την φετα.Σβηνουμε την εστια και αφηνουμε την ομελετα σκεπαζμενη με ενα πιατο για 10 λεπτα πανω στην ζεστη εστια!!!!!!!σρβιρουμε με φρεσκο κριτσινιστω ψωμακι!!!!καλη επιτυχια!!!!!!

ΠΙΤΟΥΛΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ ΜΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙ,ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 2μπιφτεκια που μας εμειναν απο την προηγουμενη μερα 1ντοματα ψιλοκομμενη λιγη πρασινη πιπερια κομμενη σε καρεδακια λιγο τυρι τριμμενο κιτρινο φετα χοτροκομμενη λιγη ελαιολαδο ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ 1κουταλια τησ σουπας κετσαπ 1κουταλια της σουπας μουσταρδα αλατι,πιπερι,ριγανη και θυμαρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 1/2κουπα χλιαρο νερο ριγανη μια πρεζα αλατι ξυδι μια κουταλια του γλυκου ελαιολαδο μια κουταλια του γλυκου αλευρι οσο παρει ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Φτιαχνουμε την ζυμη,βαζουμε το νερο,το ξυδι,το αλατι,την ριγανη και το ελαιολαδο.Ανακατευουμε και στην συνεχεια λιγο λιγο αλευρι μεχρι να πετυχουμε μια μαλακη ζυμη ευπλαστη.Την αφηνουμε να ξεκουραστει.Σε ενα μικρο μπολακι ανακατευουμε ολα τα υλικα για την σαλτσουλα μας.Ανηγουμε το φυλλο μας περιπου 10 εκ.Σε ενα πηλινο μικρο σκευος ριχνουμε ελαχιστο ελαιολαδο και τοποθετουμε την ζυμη μας να εξεχουν τα πλαινα.Βαζουμε με την βοηθεια ενος κουταλιου την σαλτσα και την απλωνουμε στην ζυμη μας.Στην συνεχεια βαζουμε σε κομματακ...

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΦΟΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 3καροτα 1φοινοκιο μαραθοριζα 1ξερο κρεμμυδι 1σκελιδα σκορδο 1πιπερια ψιλικομμενη πρασινη 1πατατα μετρια 1πρεζα σαφραν αλατι πιπερι ελαιολαδο ξυδι μπαλσαμικο και στραγγιστο γιαουρτι ενα κεσεδακι τριμμενο τζιντζερ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι,το αδειαζουμε σε μια μεγαλη κατσαρολα,κοβουμε τα καροτα και τα ριχνουμε και αυτα,προσθετουμε λιγο ελαιολαδο και τα τσιγαριζουμε ριχνουμε και λιγο αλατι να βγαλουν τα ζουμια τους.Στην συνεχεια προσθετουμε την κομενη πατατα,το χοτροκομμενο φοινοκιο την σκελιδα σκορδου και 1ποτηρι νερο ζεστο.Αφηνουμε να βρασουν 15 λεπτα,στην συνεχεια τριβουμε λιγο τζιντζερ και το προσθετουμε και αυτο ριχνουμε και το σαφραν.Αλατιζουμε και ριχνουμε και λιγο πιπερακι.Περνουμε το μουλτι χειρος και λιωνουμε ολα τα υλικα οπως ειναι μεσα στην κατσαρολα.Ριχνουμε 2 κουταλιες της σουπας γιαουρτι και προσθετουμε και λιγο μπαλσαμικο περιπου 3 κουταλιες της σουπας.Αν θελετε μπορειτε να ριξετε και μια κουταλια μελι του παει πολυ..Σερβιρουμε με γι...

KOYΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΝΟ2

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 400 γρ φυτινη 220 γρ ζαχαρη αχνη 1κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ 1βανιλια ενα σφηνακι κονιακ 700γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 200γρ αμυγδαλα αχνη για το πασπαλισμα ροδονερο η ανθονερο για τπ ραντισμα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Χτυπαμε στο μιξερ την φυτινη με την αχνη τουλαχιστον για 15 λεπτα.Παραλληλα καβουρδιζουμε τα αμυγδαλα ασπρισμενα στον φουρνο(σε μια λαδοκολλα στο γκριλ στους 220 βαθμους για 10 λεπτα).Χοντροκοβουμε τα αμυγδαλα και τα προσθετουμε και αυτα στο μιξερ,την βανιλια,το μπεικιν,το κονιακ και στην συνεχεια σιγα σιγα και το αλευρι.Θελουμε μια ζυμη μαλακια πολυ,σχεδον να κολλαει στα χερια.Προθερμενουμε τον φουρνο μας στους 175 βαθμους.Πλαθουμε σε μπαλιτσες και τοποθετουμε με λιγη αποσταση τους κουραμπιεδες μου.Αν τους δειτε να απλωνουν λιγο μην φοβηθητε.Ψηνουμε για 15 λεπτα ακριβως.Βγαζουμε και πασπαλιζουμε με αχνη και ανθονερο η ροδονερο.........ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!