Αναρτήσεις

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΑΚΕΤΟ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 φυλλο σφολιτας,1πακετο μακαρονια πενες,1 κουπα βρασμενο αρακα,10 φετες μπεικον,200γρ τυρι τριμμενο εγω εβαλα ρεγκατο,γκουντα και γραβιερα.1ματσακι μαιντανο ψιλλοκομενο,1καροτο,αλατι πιπερι.ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 1 ποτηρι νερου γαλα κρυο.μοσχοκαρυδο,4κουτ σουπ αλευρι και 4 κουτ σουπας ελαιολαδο,αλατακι πιπερακι και 1 αυγο.Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι,αφου εχουμε βρασει τα μακαρονια,φτιαχνουμε την μπεσαμελ την ενσωματωνουμε και αυτην με τα υπολοιπα υλικα και βαζουμε μια σφολιατα σε ενα πυριμαχο οπως και στην φωτο και βαζουμε το μειγμα μεσα ,κλεινουμε σαν πακετο.Και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 30 λεπτα μεχρι να ροδισει.  

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ!!!!!!!!!!

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ 1 1/2 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις 300γρ ζαχαρη 200γρ βουτυρο αναλατο 5 αυγα 3 φακελακια ξερη μαγια 1κουτ γλ αλατι 1 ποτηρι του νερου χλιαρο γαλα το ξυσμα ενος πορτοκαλιου μεγαλου κατα προτιμηση ακερωτο(καποια πορτοκαλια γυαλιζουν πολυ μην τα προτιματε) 1κουτ μαστιχα κοπανισμενη 1 φακελακι μαχλεπι κοπανισμενο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μικρο μπολακι βαζουμε την μαγια και το χλιαρο γαλα,και μια κουπα απο το αλευρι μας,ανακτευουμε και το αφηνουμε να φουσκωσει για 30 λεπτα.Στην συνεχεια βαζουμε σε ενα μεγαλο μπολ τα υπολοιπα υλικα μας εκτος το βουτυρο.Προσθετουμε το μειγμα απο το γαλα και την μαγια,προσθετουμε σιγα σιγα και το αλευρι.Πλαθουμε καλα μεχρι να πετυχουμε ενα ωραιο ζυμαρακι οχι πολυ μαλακο.Λιωνουμε το βουτυρο μας και βαζουμε λιγο λιγο στην ζυμη μας και πλαθουμε συνεχεια.Σε ενα ταψακι βαζουμε την ζυμη μας και την αφηνουμε σε ζεστο  μερος για 1 1/2 ωρα.Στην συνεχεια πλαθουμε σε 2 πλεξουδες η σε μια η σε μικρα τσουρεκακια κ...

ΠΙΡΟΣΚΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Εικόνα
υλικα  1ποτηρι γαλα χλιαρο εβαπορε 1 αυγο 100γρ βουτυρο λιωμενο 1κουτ γλ αλατι 1 φακελακι ξερη μαγια 200γρ αλευρι για ολες τις χρησεις λουκανικα φρανκφουρτης πικνικ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ ανακτευουμε ολα τα υλικα.Αρχικα το γαλα με την μαγια,στην συνεχεια το χτυπημενο αυγο,το βουτυρο,το αλατι και στο τελος το αλευρι.Αναμειγνυουμε ολα τα υλικα μεχρι να πετυχουμε μια μαλακη ζυμη.Αφηνουμε σε ενα ζεστο μερος μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο.Βαζουμε λαδι μπολικο σε τηγανακι μεχρι να καψει.Παιρνουμε μπαλιτσες απο την ζυμη και βαζουμε ενα λουκανικακι.Τηγανιζουμε εως οτου ριδισουν.Αν καψει πολυ το λαδι χαμηλωνουμε και στην συνεχεια ξανα δυναμωνουμε.Καλη επιτυχια!!!!!!!!

ΤΣΙΣΚΕΙΚ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ 300γρ γεμιστα μπισκοτα σοκολατας 200 γρ σοκολατα κουβερτουρα 150 γρ βουτυρο 150 γρ μαυρη ζαχαρη η καστανη ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ 800 γρ κρεμα γαλακτος 800γρ κουβερτουρα 100 γρ αχνη ζαχαρη 1 κουταλια τησ σουπασ στιγμιαιο καφε ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ 750 γρ τυρι κρεμα 250 γρ αχνη ζαχαρη 3 αυγα 2κουταλιες τησ σουπας αλευρι για ολες τις χρησεις 2 βανιλιες 3 κουταλιες τησ σουπας στιγμιαιος καφες ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε στο μουλτι τα μπισκοτα ,το βουτυρο, και την μαυρη ζαχαρη.Χτυπαμε εως οτοτ γινουν ολα τελειως λιωμενα.Σε μπεν μαρι λιωνουμε την κουβερτουρα,την προσθετουμε και αυτην στο μειγμα απο τα μπισκοτα ,ανακατευουμε.Τοποθετουμε ενα στρογγυλο τσερκι σε ενα ταψακι.Στρωνουμε το μειγμα μπισκοτα στον πατο του τσερκι.Τοποθετουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα.Για την γκανας τωρα θα βαλουμε την κρεμα σε ενα κατσαρολακι και μολις παρει βρασει κατεβαζουμε.Σε ενα μπολ κοβουμε σε κομματια την κουβερτουρα και περιχυνουμε την ζεστη κρεμα,ανακατευουμε μεχρι να λιωσ...

ΕΥΚΟΛΟ ΨΩΜΑΚΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 κσ ζαχαρη 1κσ αλατι 1κσ ξυδι λευκο 2 ξερες μαγιες φακελακια 1 κουπα αλευρι ολικης 1 κουπα κιτρινο αλευρι 1κσ ελαιολαδο 1κουπα χλιαρο νερο ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ ριγανη,θυμαρι,πιπερι και δυοσμος ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανακατευουμε ολα  τα υλικα μαζι,πρωτα τα υγρα και στην συνεχεια τα στερεα.Πλαθουμε για λιγο μεχρι να γινει ενα ωραιο μαλακο ζυμαρακι.Το ποθετουμε την ζυμη μας σε ενα ταψακι λαδωμενο σε ζεστο μερος για 30 λεπτα.Βρεχουμε ελαχιστα την επιφανεια του με λιγο νερακι,πασπαλιζουμε ολα τα ξερα μυρωδικα.Ψηνουμε για 30 λεπτα στους 190 βαθμους σε αντιστασεις!!!!!!ειναι πανευκολο και πολυ γευστικο!!  

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Εικόνα
ΕΙΝΑΙΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ Η ΜΑΡΙΝΑ!!!ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!!ΓΙΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!!! ΥΛΙΚΑ 2 1/2 ποτηρια ελαιολαδο 1 κουτ σουπ κανελα 1 κουτ γλυκ γαρυφαλλο 1/2ποτηρι κρασιου ουζο χυμος απο ενα πορτοκαλο και το ξυσμα του ξυσμα απο ενα λεμονι 1κουτ γλυκ σοδα μαγειρικη 1 ποτηρι του κρασιου ζαχαρη 1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο 4κουπες αλευρι μαλακο 1ποτηρι αλισιβα(σταχτονερο) ΓΙΑΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ 1κουπα μελι 2κουπες ζαχαρη 2κουπες νερο ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ Καρυδια σουσαμι κανελα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι με μια κουπα νερο μια κουταλια της σουπας σταχτονερο,το αφηνουμε να βραζει για 2 λεπτα,κατεβαζουμε και στην συνεχεια μολις κρυωσει σουρωνουμε.Σε ενα μεγαλο μπολ βαζουμε ολα τα υλικα εκτος το αλευρι.Ανακατευουμε και προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να πετυχουμε μια μαλακια ζυμη,αν χρειαστει προσθετουμε αλευρι.Αφηνουμε για 10 λεπτα να ξεκουραστει.Πλαθουμε σε μακροστενο σχημα και βαζουμε σε λαμαρινα και ψηνουμε σε πρ...

ΓΛΥΚΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 κιλο μελιτζανακι μικρο για το σιροπι 3 κουπες νερο 4κουπες ζαχαρη λιγες σταγονες λεμονι 1ξυλακι κανελα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Καθαριζουμε και πλενουμε τα μελιτζανακια μας απο το κοτσανι τους.Τα τοποθετουμε σε μια κατσαρολα με νερο οσο να καλυφτουν.Βραζουμε για 2 λεπτα και σουρωνουμε,επαναλαμβανουμε αλλη μια φορα.Βαζουμε τα υλικα για σιροπι,μολις παρουν βρασει βαζουμε και τα μελιτζανακια μας.Βραζουμε μεχρι να δεσει το σιροπι.Στο τελος βαζουμε τις σταγονες λεμονι.Καλη επιτυχια!!!!