Αναρτήσεις

ΤΣΙΣΚΕΙΚ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ 300γρ γεμιστα μπισκοτα σοκολατας 200 γρ σοκολατα κουβερτουρα 150 γρ βουτυρο 150 γρ μαυρη ζαχαρη η καστανη ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ 800 γρ κρεμα γαλακτος 800γρ κουβερτουρα 100 γρ αχνη ζαχαρη 1 κουταλια τησ σουπασ στιγμιαιο καφε ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ 750 γρ τυρι κρεμα 250 γρ αχνη ζαχαρη 3 αυγα 2κουταλιες τησ σουπας αλευρι για ολες τις χρησεις 2 βανιλιες 3 κουταλιες τησ σουπας στιγμιαιος καφες ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε στο μουλτι τα μπισκοτα ,το βουτυρο, και την μαυρη ζαχαρη.Χτυπαμε εως οτοτ γινουν ολα τελειως λιωμενα.Σε μπεν μαρι λιωνουμε την κουβερτουρα,την προσθετουμε και αυτην στο μειγμα απο τα μπισκοτα ,ανακατευουμε.Τοποθετουμε ενα στρογγυλο τσερκι σε ενα ταψακι.Στρωνουμε το μειγμα μπισκοτα στον πατο του τσερκι.Τοποθετουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα.Για την γκανας τωρα θα βαλουμε την κρεμα σε ενα κατσαρολακι και μολις παρει βρασει κατεβαζουμε.Σε ενα μπολ κοβουμε σε κομματια την κουβερτουρα και περιχυνουμε την ζεστη κρεμα,ανακατευουμε μεχρι να λιωσ...

ΕΥΚΟΛΟ ΨΩΜΑΚΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 κσ ζαχαρη 1κσ αλατι 1κσ ξυδι λευκο 2 ξερες μαγιες φακελακια 1 κουπα αλευρι ολικης 1 κουπα κιτρινο αλευρι 1κσ ελαιολαδο 1κουπα χλιαρο νερο ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ ριγανη,θυμαρι,πιπερι και δυοσμος ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανακατευουμε ολα  τα υλικα μαζι,πρωτα τα υγρα και στην συνεχεια τα στερεα.Πλαθουμε για λιγο μεχρι να γινει ενα ωραιο μαλακο ζυμαρακι.Το ποθετουμε την ζυμη μας σε ενα ταψακι λαδωμενο σε ζεστο μερος για 30 λεπτα.Βρεχουμε ελαχιστα την επιφανεια του με λιγο νερακι,πασπαλιζουμε ολα τα ξερα μυρωδικα.Ψηνουμε για 30 λεπτα στους 190 βαθμους σε αντιστασεις!!!!!!ειναι πανευκολο και πολυ γευστικο!!  

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Εικόνα
ΕΙΝΑΙΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ Η ΜΑΡΙΝΑ!!!ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!!ΓΙΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!!! ΥΛΙΚΑ 2 1/2 ποτηρια ελαιολαδο 1 κουτ σουπ κανελα 1 κουτ γλυκ γαρυφαλλο 1/2ποτηρι κρασιου ουζο χυμος απο ενα πορτοκαλο και το ξυσμα του ξυσμα απο ενα λεμονι 1κουτ γλυκ σοδα μαγειρικη 1 ποτηρι του κρασιου ζαχαρη 1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο 4κουπες αλευρι μαλακο 1ποτηρι αλισιβα(σταχτονερο) ΓΙΑΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ 1κουπα μελι 2κουπες ζαχαρη 2κουπες νερο ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ Καρυδια σουσαμι κανελα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι με μια κουπα νερο μια κουταλια της σουπας σταχτονερο,το αφηνουμε να βραζει για 2 λεπτα,κατεβαζουμε και στην συνεχεια μολις κρυωσει σουρωνουμε.Σε ενα μεγαλο μπολ βαζουμε ολα τα υλικα εκτος το αλευρι.Ανακατευουμε και προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να πετυχουμε μια μαλακια ζυμη,αν χρειαστει προσθετουμε αλευρι.Αφηνουμε για 10 λεπτα να ξεκουραστει.Πλαθουμε σε μακροστενο σχημα και βαζουμε σε λαμαρινα και ψηνουμε σε πρ...

ΓΛΥΚΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 κιλο μελιτζανακι μικρο για το σιροπι 3 κουπες νερο 4κουπες ζαχαρη λιγες σταγονες λεμονι 1ξυλακι κανελα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Καθαριζουμε και πλενουμε τα μελιτζανακια μας απο το κοτσανι τους.Τα τοποθετουμε σε μια κατσαρολα με νερο οσο να καλυφτουν.Βραζουμε για 2 λεπτα και σουρωνουμε,επαναλαμβανουμε αλλη μια φορα.Βαζουμε τα υλικα για σιροπι,μολις παρουν βρασει βαζουμε και τα μελιτζανακια μας.Βραζουμε μεχρι να δεσει το σιροπι.Στο τελος βαζουμε τις σταγονες λεμονι.Καλη επιτυχια!!!!  

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΚΕΙΚ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΦΙΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ 2 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ ΚΑΙ 3 ΚΟΥΠΕς ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΜΑΣ!!!!!

ΜΑΦΙΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1 1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 φλυτζανιού σκόνη κακάο 1 1/2 κουταλάκι γλυκού μπαίκιν πάουντερ 1 1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι αλάτι 2 αυγά 1 φλυτζάνι πλήρες γάλα 1/2 φλυτζανιού βουτυρο 2 βανιλιες ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ 2κουτ σουπας βουτυρο 2κουτ σουπας ζαχαρη 1/2κουπα κρεμα γαλακτος ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ ανακατευουμε ολα τα στερεα υλικα και σιγα σιγα τα υγρα.Σ ε 12 φορμακια μαφιν τοποθετουμε τα 3/4 του και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 10 λεπτα στους 200 βαθμους.Βγαζουμε και αφηνουμε να κρυωσουν.Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε ολα τα υλικα για την καραμελα ανακτευουμε συνεχως για να μην μας κολλησει.Μολις παρειι ενα ψιλο σκουρο χρωμα κατεβαζουμε.Περιχυνουμε τα μαφιν και σερβιρουμε!!!!!!!!!

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 πακετο μακαρονια φιογκακια 2 καροτσ τριμμενα στο μουλτι 1κρεμμυδι τριμμενο στο μουλτι 1κουπα αρακα βρασμενο 1κουπα κρουτον 5φετες ζαμπον λιγη παρμεζανα τριμμενη αλατι πιπερι ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ 2 κουταλιες σουπας μαγιονεζα 2κουταλιεςσ σουπας γιαουρτι λιγο ξυδι λιγο ελαιολαδο και αλατι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βραζουμε τα μακαρονια μας σε αλατισμενο νερο.Στραγγιζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν.Σε ενα μεγαλο μπολ προσθετουμε τα μακαρονια,τον αρακα,τα καροτα τριμμενα,το κρεμμυδι τριμμενο,αλατι και το ζαμπον ψιλοκομμενο.Σε ενα αλλο μπολακι ανακτευουμε ολα τα υλικα για την σως.Περιχυνουμε την σαλατα μας και στο τελος βαζουμε την παρμεζανα και κρουτον εφοσον επιθυμουμε!!!!!!καλη επιτυχια!!