Αναρτήσεις

ΜΠΑΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 125γρ κουβερτουρα 50γρ βουτυρο 10 μπισκοτα τυπου diegestive 4κουτ σουπας σιροπι καραμελα 1/2 πακετακι σταγονες καραμελες αχνη για το πασπαλισμα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα κατσαρολακι σε χαμηλη φωτια βαζουμε την σοκολατα με το βουτυρο και το σιροπι,μεχρι να λιωσει η σοκολατα.Σπαμε και θρυματιζουμε σε ακανονιστα ψιλο μεγαλα κομματια τα μπισκοτα.Σε ενα μπολ αδειαζουμε την σοκολατα με τα μπισκοτα και τις σταγονες καραμελας.Ανακατευουμε ελαφρα και αδειαζουμε το μειγμα μας σε ενα ταψακι και το απλωνουμε σε ολοι την επειφανεια του.Βαζουμε στο ψυγειο για 5 ωρες.Βγαζουμε και κοβουμε σε παραληλογραμα κομματια και πασπαλιζουμε με αχνη!!!!!!!!

ΣΑΝ ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΣΑΛΑΤΑ

Εικόνα
ΕΥΚΟΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΗ!!!!!!! ΥΛΙΚΑ 1 κουπα τσαγιου φακες βρασμενες 2κουπες τσαγιου πλιγουρι βρασμενο φρεσκο κρεμμυδακι ξερο κρεμμυδι λαδι λεμονι αλατι 2ντοματουλες 1 ματσακι μαιντανο ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ 1 γιαουρτι στραγγιστο 1σκελιδα σκορδο αλατι και λαδι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βραζουμε τις φακες και το πλιγουρι και σουρωνουμε.Κοβουμε την ντοματα μας σε κυβους κρατωντας μονο τηνν σαρκα.Κοβουμε και τα κρεμμυδακια μας.Σε ενα μπολ βαζουμε τις φακες το πλιγοουρι,τα κρεμμυδακια,την ντοματα,ψιλοκοβουμε και τον μαιντανο και αλατι πιπερι,ελαιολαδο και λεμονι.Ανακατευουμε και βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.Σερβιρουμε με σως γιαουρτιου.Ανακατευουμε το γιαουρτι με το σκορδο  και το ελαιολαδο και το αλατι.  

ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΑΠΟΟ ΣΠΙΤΙ!!!!

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 100γρ ζαχαρη 4 κουτ σουπας σιροπι καραμελα 1/2κουτ σουπας σοδα μαγειρικη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα κατσαρολακι βαζω την ζαχαρη και το σιροπι ,μολις λιωσει η ζαχαρη προσθετο την σοδα και κατεβαζω.Βαζω ρο μειγμα μας σε ενα αντικολητικο σκευος και μολις κρυωσει κοβω σε κομματακια!!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 125 γρ μαυρη σοκολατα σε περιεκτικοτητα 70 %κακαο 125γρ βουτυρο 125γρ ζαχαρη 150 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 50γρ κακαο 1κσ σοδα 1/2κγλ αλατι 1 αυγο κατευθειαν απο το ψυγειο 2πακετα σταγονες σοκολατας γαλακτος 1βανιλια ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Λιωνουμε σε μπεν μαρι την σοκολατα την μαυρη.Στον καδο του μιξερ χτυπαμε ολα τα υλικα σιγα σιγα δηλαδη.Πρωτα βουτυρο με ζαχαρη,βανιλια,σοδα,αλατι,κακαο,αλευρι,λιωμενη κουβερτουρα και το αυγο κατευθειαν απο το ψυγειο.Τελος ριχνουμε και τα 2 σακουλακια σταγονες σοκολατα και ανακατευουμε ελαφρα.Προθερμενουμε τον φουρνο και βαζουμε μια λαδοκολα σε ενα ταψακι.Με την βοηθεια ενος κουταλιου της σουπας ριχνουμε μια κουταλια στην λαδοκολα με αποσταση η καθε κουταλια με την αλλη.Ψηνουμε στους 170 βαθμους για 20 λεπτα!!!!!!!!!!τα αφηνουμε να κρυωσουν και μετα καταβροχθιζουμε!!!!!!!!

ΤΣΙΣΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εικόνα
ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΙ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ? ΥΛΙΚΑ 1 πακετο μπισκοτα μπι μπερ 100γρ λιωμενο βουτυρο 250 γρ σοκολατα κουβερτουρα 200γρ κρεμα γαλακτος 1κουτ σουπ μελι 50 γρ βουτυρο 1σφηνακι ρουμι μαυρο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Λιωνουμε το βουτυρο σπαμε τα μπισκοτα οχι πολυ και ανακατευουμε τα μπισκοτα με το βουτυρο.Παιρνουμε ενα τσερκι στρογγυλο και τοποθετουμε στον πατο του το μειγμα απο μπισκοτα βουτυρο.Βαζουμε και τα χερακια μας για να στρωθει καλα.Βαζουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα.Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε την κρεμα μολις ερθει σε σημειο βρασμου σβηνουμε.Κοβουμε την κουβερτουρα μας σε κομματια αδειαζουμε την κρεμα γαλακτος στην κουβερτουρα ανακατευουμε ριχνουμε το βουτυρο το μελι και το ρουμι.Ανακατευπυμε και πεςριχυνουμε την σοκολατα πανω απο τα μπισκοτα.Βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες και υστερα μπορουμε να σερβιρουμε!!!!!

ΛΑΖΑΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Εικόνα
ΕΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!!ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!!!!! ΥΛΙΚΑ 1πακετο λαζανια 2 κρεμμυδια ψιλοκκομενα 1νεροποτηρο φρεσκο χυμο ντοματας 1 κιλο πατατες 300γρ τυρι τριμμενο ρεγγατο κατα προτιμηση ελαιολαδο 1κουπα φρεσκο γαλα 100γρ βουτυρο 1κουτ γλυκ μοσχοκαρυδο κανελα πιπερι αλατι ελαιολαδο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε σε μια κατσαρολα νερο και αλατι,μολις παρει βρασει ζεματιζουμε για 1 λεπτο τα λαζανια μας,οχι ολα μαζι θα κολλησουν.Τα βγαζουμε και τα περυχινουμε με λιγο ελαιολαδο να μην μας κολλησουν.Καθαριζουμε και κοβουμε στα τεσσερα τις πατατες τις βραζουμε και αυτες σε αλατισμενο νερο για 20 λεπτα.Σουρωνουμε τις πατατες και τις αδειαζουμε σε ενα μεγαλο μπολ.Προσθετουμε το βουτυρο το μοσχοκαρυδο το πιπερι και το γαλα.Λιωνουμε με μια τρυπητη κουταλα και προσθετουμε αλατι αν χρειαζεται.Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε ελαιολαδο και το ψιλοκομμενο κρεμμυδακι.Σοταρουμε και προσθετου...

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1πιπερια πρασινη 1πιπερια πορτοκαλι 1πιπερια φλωρινης μεγαλη 1πιπερια κοκκινη 1κρεμμυδι ξερο μανιταρια 1 κρεμα γαλακτος 200γρ τυρι ρεγκατο 1 μπαλα τυρι μοτσαρελα καλαμποκι αλατι πιπερι καλαμποκι μια κουπα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ψιλοκοβουμε τα λαχανικα μας πιπεριες και κρεμμυδι και τα βαζουμε σε χαμηλη φωτια στο  τηγανι μας με λιγο ελαιολαδο,σοταρουμε και τα σφηνουμε να μαραθουν.Προσθετουμε τα μανιταρια το καλμποκι,τα τυρια,την μοτσαρελα,την κρεμα και αλατι και πιπερι,κατεβαζουμε απο το ματι να κρυωσουν. ΓΙΑΤΗΝ ΖΥΜΗ 2κουπες αλευρι 1 κουπα γιαουρτι 1αυγο 100γρ βουτυρο λιωμενο αλατι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανακατευουμε ολα τα υλικα εως οτου δημιουργησουμε μια ευπλαστη ζυμη.Αφηνουμε να ξεκουραστει και ανοιγουμε 2 φυλλα την διαμετρο που εχει η ταρτιερα μας.Βαζουμε το ενα φυλλο και προσθετουμε το μειγμα πιπεριων.Βαζουμε και το αλλο φυλλο και χαραζουμε στην ακρη ολοι την επιφανεια της ταρτας μας.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 40 με 50 λεπτα.Σερβιρεται κρυα!!!!!!!!!κ...