Αναρτήσεις

ΦΡΟΥΤΑ(ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΘΜΑΤΟΣ)

ΜΗΛΑ ΚΑΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Ενα μηλο την ημερα μπορει τον γιατρο να κανει περα,αλλα τρωγοντας ενα μπολ μπορει να απομακρυνει την επομενη επιθεση ασθματος.Οπως ακριβως συμβαινει και με τα κρεμμυδια,τα μηλα ειναι πλουσια σε κουερσετινη -μια ομαδα αντιοξειδωτικων.Τα βατομουρα ειναι πλουσια σε φλαβονοειδη -τυπος καταπολεμη τις φλεγμονες.Στην βρετανια ερευνες εδειξαν επισης οτι οσοι ετρωγαν 5 η και περισσοτερα μηλα την βδομαδα μειωσαν κατα 40% τις πιθανοτητες να εχουν ασθμα.ΣΤΟΧΟΣ?τρωμε οσο πιο πολλα μηλα μπορουμε!!!!!!

ΤΡΟΦΕΣ (ΦΑΡΜΑΚΑ)

ΣΚΟΡΔΟ!!!!!!!!!!!!πουφ Ξερω δεν ειναι τοσο γλυκο σαν το μελι αλλα για διαβαστε παρακατω τι καλο μας κανει. Τι καλο κανει το σκορδο;Οταν πασχουμε απο αλλεργιες ,που ειναι και επικαιρες αυτον τον καιρο.Οι μαλλον δυσοσμοι βολβοι του φαινεται να δρουν υποστηριζοντας το ανοσοποιητικο μας συστημα,καθως περιεχουν μεγαλη ποσοτητα αντιοξειδωτικων.Ερευνητες εχουν ανακαλυψει οτι η υψηλη  ληψη συγκεκριμενων αντιοξειδωτικων δυνδεεται με λιγοτερα επεισοδια αλλεργιων.Γιαυτο να χρησιμοποιουμε αφθονο φρεσκο σκορδο σαν αρωματικο στην διατροφη μας!!!!!

ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ( ΦΑΡΜΑΚΑ)

ΜΕΛΙ!!!!!!!!!!!!!! Υπεροχο αρωμα ,τελεια συνηθεια,φοβερη εμφανιση.Αρκουν τα χαρακτηριστικα αυτα για να κανουν το μελι ενα μυθικο προιον.Σημερα οι ερευνητες διαπιστωνουν με επιστημονικες μεθοδους τις αντιβακτηριακες ,αντισηπτικες τονωτικες και αναζωογονητικες ιδιοτητεςτου,αν και ακομα δεν εχουν κατανοησει πληρως την δραση του. Τρωγοντας μελι ,εκτος απο την ενεργεια του που παιρνουμε,με ολα αυτα τα μικρα ποσοστα απο οργανικα οξεα,βιταμινες,και ανοργανα αλατα που περιεχει,ενισχυονται αλλες χημικες διεργασιες του οργανισμου μας.Μερικες φορες εστω και απειροελαχιστες ποσοτητες μπορει να παιξουν καθοριστικο ρολο και να δρασουν ως καταλυτες για διαφορες λειτουργιες του οργανισμου μας.Δεν ειναι τοσο οτι συμμετεχουν τα ιδια,αλλα οτι βοηθουν στις χημικες αντιδρασεις του οργανισμου μας.Γιαυτο προσθεστε το στην καθημερινοτητα σας!!!!!!!!!!!

ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Προθερμαινετε τον φουρνο σας στους 180 βαθμους.Μοιραζετε τα παντζαρια σας σε 4 πακετα απο λαδοκολλα η αλουμινοχαρτο.Προσθετετε ενα κλαρακι θυμαρι μια κουταλια βουτυρο και λιγο ξιδι βαλασαμικο στο καθενα.Κλεινετε τα πακετακια με σπαγκο και ψηνεται για 40 λεπτα.Σερβιρετε πασπαλιζοντας με χοντρο αλατι.ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ!!!!ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ!!!!

ΣΚΟΡΔΑΚΙΑ ΜΕ ΨΩΜΙ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΥΛΙΚΑ 6 σκελιδες σκορδου 300 γρ ψωμι μουσκεμενο σε νερο και ξιδι 1 φλ ελαιολαδο αλατι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε στο μπλεντερ το σκορδο με το μουλιαζμενο ψωμι και το αλατι και τα χτυπαμε προσθετοντας λιγο λιγο το λαδι,Διορθωνουμε την γευση αν θελουμε με αλατι η με ξιδι!!!!!!!!!!!!

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ 6 σκελιδες σκορδου 1 κιλο πατατες 1φλ ελαιολαδο ξιδι αλατι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Καθαριζουμε και πλενουμε τις πατατες μας τις βαζουμε σε μια κατσαρολα με νερο και τις βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν πολυ.Στην συνεχεια παιρνουμε τις πατατες μας και τις λιωνουμε πολυ καλα με το μουλτι θελετε με την τρυπητη με μηχανη του πουρε οπωε θελετε εσεις.Καθαριζουμε το σκορδο και αφαιρουμε το πρασινο φυτρο απο το σκορδο.Λιωνουμε και το σκορδακι μας στο γουδι.Προσθετουμε το σκορδακι στις λιωμενες πατατουλες μας και το λαδι σιγα σιγα στην συνεχεια προσθετουμε κατα προσεγγυση και κατα βουληση αλατι και ξιδι.!!!!!!!!!!

ΧΑΛΟΥΜΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 250 γρ χαλουμι 4κσ σουσαμι 2 κσ μελι 2κσ βουτυρο 2 κσ ξυδι βαλσαμικο 4 φυλλα κρουστας ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κοβουμε το χαλουμι σε τεσσερις φετες κατα μηκος.Διπλωνουμε καθε φυλλο κρουστας στην μεση και βουτυρωνουμε.Τοποθετουμε σε καθε φυλλο απο ενα κομματι χαλουμι και διπλωνουμε σε πακετακι.Πασπαλιουμε με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 20 λεπτα.Αναμειγνυουμε το ξυδι με το μελι να γινουν σαν σιροπι και περιχυνουμε τα πακετακια μας.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!