Αναρτήσεις

ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ 1 ματσακι βασιλικο 3σκελιδες σκορδο 3κσ κουκουναρι μισο φλυτζανι παρμεζανα τριμμενη μισο φλυτζανι ελαιολαδο αλατι πιπερι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πλενουμε τον βασιλικο μας και τον ξεχωριζουμε απο τα κοτσανια γιατι τα κοτσανια θα μας πικρισουν την σαλτσα μας.Σε ενα μουλτι βαουμε το σκορδο και τον βασιλικο στην συνεχεια το κουκουναρι και μια το ελαιολαδο μια την παρμεζανα οχι ολο μαζι.Στο τελος αλατοπιπερωνουμε αναλογα τα γουστα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.Η καλυτερη επιτυχια της συγκεκριμενης σαλτσας ειναι να γινεται στι γουδι,αλλα για περισσοτερη ευκολια καντε την στο μουλτι.

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ 400 γρ πενες βρασμενες 200γρ ντοματινια κομμενα στα 4 100γρ φρεσκια μοτσαρελα κομενη σε κυβους 50 γρ ελιες χωρις κουκουτσι 10 γρ βασιλικου 60γρ φυλλα ροκας 40 γρ πεστο βασιλικου 100mlμαγιονεζα αλατι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ ανακατεουμε την σαλτσα πεστο με την μαγιονεζα(θελουμε 2κουταλιες σουπας σαλτσα πεστο) Σε ενα αλλο μπολ ανακατευουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και προσθετουμε και αλατι,στην συνεχεια προσθετουμε και το μειγμα μαγιονεζας και εχουμε ενα πολυ δροδιστικο και ωραιο πιατο.καλη σας ορεξη!!!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

ΥΛΙΚΑ 280 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 6γρ σοδα λιγες σταγονες βανιλια εκχυλισμα 120 γρ μαυρη ζαχαρη 40γρ μελι 200γρ βουτυρο 5γρ τριμμενο τζιντζερ 6γρ ξυσμα λεμονιου(ενα κουταλακι του γλυκου) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ ανακτευουμε ολα τα στερεα υλικα(βανιλια,αλευρι κοσκινισμενι και την σοδα) Χτυπαμε στο μιξερ την ζαχαρη με το βουτυρο(σε θερμοκρασια δωματιου)μεχρι να αφρατεψουν.Προσθετουμε και το μειγμα αλευρι σιγα σιγα οχι ολο μαζι.Στην συνεχεια το τζιτζερ και το ξυσμα.Στρωνουμε μια λαδοκολα σε ενα ταψι και με την βοηθεια ενος κουταλιου κοβουμε κομματια ζυμης και την τοποθετουμε με αποσταση στο ταψι μας.Οσο μπορουμε να κανουμε σχεδον ισομεγεθη κουλουρακια ωστε να ψηθουν ολα ομοιομορφα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να παρουν ενα ωραιο χρυσο χρωμα!!!!!καλη επιτυχια ειναι ευκολα και πεντανοστιμα!!!!!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 135 γρ ελαιολαδο 3 μεγαλα αυγα 150γρ νερο 150γρ αχαρουχο γαλα 1φακελακι μαγια 750γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 1κοταλακι μαστιχα 2πορτοκαλια το ξυσμα και το χυμο τους 150γρ ζαχαρη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το ζαχαρουχο με το νερο μεχρι να αρχισει ο βρασμος,μολις αρχισει το κατεβαουμε.Το αδειαζουμε στον καδο του μιξερ και το ανακατευουμε μεχρι να πεσει η θερμοκρασια του μειγματος.Στην συνεχεια προσθετουμε το ελαιολαδο,τα αυγα,το ξυσμα,το χυμο,την μαστιχα ,την ,ζαχαρη,την μαγια και τελος το αλευρι κοσκινισμενο.Ανακατευουμε μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη αν χρειαστει προσθετουμε λιγο αλευρι ακομα.Σπεπαζουμε το μπολ και το αφηνουμε να φουσκωσει για 2 ωρες.Στην συνεχεια τα πλαθουμε και τα κανουμε οτι σχημα θελουμε.Τα αραδειαζουμε με αποσταση σε μια λαδοκαλο σε ενα ταψι και τα αφηνουμε να φουσκωσουν ακομα τα κουλουρακια μας για 30 λεπτα.Τα αυγουλωνουμε και τα ψηνουμε για 30 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΕΤΣΑΠ

ΥΛΙΚΑ 2 κσ ελαιολαδο 3 μετρια κρεμμυδακια ψιλοκομμενα 600 γρ ψιλοκομμενες ντοματες 2σκελιδες σκορδο 3/4φλ ζαχαρη 3/4φλ ξυδι 2κγ μουσταρδα 1/2κγμπαχαρι 1/2κγ γαριφαλο σκονη 1/2κγ αλατι 1/2κγ πιπερι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Στο ελαιολαδο σοταρουμε το κρεμμυδι μμεχρι να γυαλισει,χαμηλωνουμε την φωτιαγια 5 λεπτα.Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα και σιγιβραουμε για μιση ωρα.Πολτοποιουμε την σαλτσα μας στο μουλτι.Την περναμε στην συνεχεια απο το σουρωτηρι και την ξανα βαουμε στην κατσαρολα και την βραζουμε για 30 λεπτα ακομα μεχρι να πηξει!!!!!μολις κρυωσει ειναι ετοιμη για σερβιρισμα!!!!!!

ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ 1 κιλο κοτοπουλο στηθος μισο φλ τσ αλευρι 1πρεζα μοσχοκαρυδο αλατι ,πιπερι, 2 αυγα 1μιση φλ φρυγανια τριμμενη 3/4φλ παρμεζανα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κοβουμε τα φιλετα σε μακροστενα κομματια σε μικρες μπουκιες.Βαζουμε το αλευρι με το αλατοπιπερο και το μοσχοκαρυδο σε μια σακουλα τροφιμων.Βαζουμε τα αυγα σε ενα βαθυ πιατο και τα χτυπαμε με ενα συρμα.Σε ενα μπολ βαζουμε και αναμειγνυουμε την τριμμενη φρυγανια με το τυρι  περμεζανα.Αλευρωνουμε τα κομματακια κοτοπουλου .Ενα ενα τα τιναζουμε καλα και τα βουταμε στο αυγο και στην συνεχεια στο μπολ με  την παρμεζανα  και την φρυγανια.Τα τοποθετουμε σε μια λαδοκολα σε ταψι.Μεχρι να τελειωσουν ολα τα κομματακια κοτοπουλου.Αφηνουμε 30 λεπτα μεσα στο ψυγειο να σφιξη το παναρισμα.Ψηνουμε στο φουρνο στους 200 βαθμους για 8 με 10 λεπτα και τα γυρναμε απο την αλλη πλευρα και ψηνουμε για ακομα 8 λεπτα.Σερβιρουμε με κετσαπ!!!!σπιτικη!!!!

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1κιλο χοιρινο ελαιολαδο 1 μεγαλο καροτο 1 μεγαλο κρεμμυδι 2 κλωναρια σελερι 400γρ ντοματακι κονκασε 2σκελιδες σκορδο 1ποτηρι λευκο κρασι αλατι πιπερι 500γρ λαζανια(η συνταγη για χυλοπιτες που εχουμε κανει) καφαλοτυρι για το σερβιρισμα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε μια κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο και τσιγαριζουμε το κρεας μας σε κομματακια για 5 λεπτα απο ολες τις πλευρες.Προσθετουμε το κρεμμυδι και τα λαχανικα μας.Σβηνουμε με το λευκο κρασι και χαμηλωνουμε την φωτια να εξατμιστει το αλκοολ.Προσθετουμε τα ντοματακια και αφηνουμε να σιγοβρασει για περιπου 45 λεπτα.Αλατοπιπερωνουμε και αφηνουμε να κρυωσει.Παιρνουμε τα κρετακια και τα καβουμε ψιλα ψιλα με τα χερια η με μαχαιρι.Πολτοποιουμε την σαλτσα με το μουλτι και ξανα βαζουμε μεσα το ψιλοκομμενο κρεας.Βραζουμε σε μια κατσαρολα με αλατι να  και  τις Ταλιατελας μας.Στραγγιζουμε και προσθετουμε ελαιολαδο στα ζυμαρικα μας.Σερβιρουμε τα λαζανια μας με το ραγου και τριμμενο κεφαλοτυρι!!!!!