ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΣΑΡΜΑΔΕΣΣΣΣΣΣΣ

              ΥΛΙΚΑ
1 λαχανο μεγαλο
χυμος απο ενα λεμονι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
μισο κιλο κιμας χοιρινος
μισο κιλο μοσχαρισιος
1 φλιτζ τσαγιου ρυζι
2 κρεμμυδια ξερα
1 ματσακι μαιντανος
μοσχοκαρυδο
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
2 τριμμενες φρεσκιες ντοματες
αλατι
πιπερι
κανελα
                                                      ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι με τον κιμα της γεμισης.Κατοπιν και αφου εχουμε πλυνει το λαχανο και εχουμε ξεχωρισει τα φυλλα του παιρνουμε ενα ενα και τα βαζουμε με ενα κουταλακι μεσα την γεμιση τυλιγουμε τους σαρμαδες στο μεγεθος μιας παλαμης.Στην συνεχεια ,απλωνουμε στον πατο της κατσαρολας λιγα λαχανοφυλλα και ριχνουμε λαδι τοποθετουμε εναν εναν τους σαρμαδες στην κατσαρολα και απο επανω τους ριχνουμε τις τριμενες ντοματες τις οποιες εχουμε ανακατεψει με το αλατι το πιπερι και την κανρλα.Πριν ξεκινησουμε το μαγειρεμα ριχνουμε τον χυμο απο ενα λεμονι .Πανω απο τους σαρμαδες βαζουμε ενα πιατο και κλεινουμε με το καπακι μαγειρευουμε σε μετρια φωτια για μια ωρα!!!!!!!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)