ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ

ΚΑΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΓΛΥΚΑΚΙ?ΜΕ ΖΥΜΗ

ΥΛΙΚΑ
Βαζουμε σε μια κατσαρολα 125γρ γαλα125 γρ νερο110 γρ βουτυρο τεμαχισμενο,1 κουταλια γλυκου αλατικαι μια κουταλια γλυκου ζαχαρη.Τα βαζουμε σε μετρια φωτια και μολις αρχισει ο βρασμος ριχνουμε 140 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις και ανακατευουμε για 5 λεπτα.Αδειαζουμε το μειγμα στο καδο του μιξερ και το αφηνουμε να κρυωσει σκεπασμενο να μην ξεραθει.Μετα χτυπαμε σε χαμηλη ταχυτητα ,προσθετοντας σταδιακα 5 αυγα,μεχρι να γινει μια λεια μαλακια ζυμη.Σε μια βουτυρωμενη λαμαρινα σχηματιζουμε με ενα κορνε σουδακια αφηνοντας αποσταση μεταξυ τους.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για περιπου 25 με 30 λεπτα οχι στον αερα.στους 200 βαθμους,μεχρι να φουσκωσουν και να χρυσισουν.Μπορουμε αν θελουμε να τα βαλουμε στην καταψηξη διατηρουνται πολυ καλα.    
     
ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ!!!!!!

Σχόλια

  1. Αργοτερα θα μαθουμε ολες της κρεμες και ολες τις σαλτσες πχ πατισερι που μπορουμε να γεμισουμε τα σουδακια μασ τα μιλφειγ μας και τις γλωσσες της πεθερας υπομονη θα τα μαθουμε ολα εδω στο σπιτι μας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)